Anastasia Kuzminová si vyskúša, ako chutí práca čašníčky

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Anastasia kuzminova
Slovenská biatlonistka a zlatá medailistka zo Soči Anastasia Kuzminová na pretekoch s hromadným štartom na 12,5 km v rámci Svetového pohára 2013/2014 v slovinskej Pokljuke. 9. marca 2014. Foto: SITA/AP Darko Bandic

BANSKÁ BYSTRICA 25. apríla (WEBNOVINY) – Banskobystrickí futbalisti, hokejisti, biatlonistka Anastasia Kuzminová, duatlonistka Petra Fašungová, atlét Matej Tóth a ďalší športovci a tiež členovia folklórneho súboru Bystrina si v piatok popoludní vyskúšajú úlohu čašníkov v 14 banskobystrických kaviarňach.

Zapoja sa tak do charitatívnej akcie banskobystrického Cechu hostinských, ktorá je súčasťou sprievodného programu prvého ročníka festivalu Coffee fiesta, a aktívne pomôžu v boji proti onkologickým chorobám.

Všetky peniaze, ktoré počas akcie od hostí vyzbierajú z predaja kávy, totiž Cech hostinských venuje občianskemu združeniu Svetielko nádeje – centru pomoci detskej onkológie v Banskej Bystrici.

Ako informoval Ľuboš Končok z Cechu hostinských, vo väčšine zapojených kaviarní bude táto akcia od 15:00 do 17:00, v niektorých sa začne alebo skončí o polhodinu až hodinu skôr alebo neskôr.

Hlavný program festivalu Coffee fiesta bude v sobotu od 10:00 do 21:00 v centre nezávislej kultúry Záhrada v záhrade Benického domu na Námestí SNP. Predstaví sa v ňom všetkých 14 festivalových kaviarní a tiež slovenské i zahraničné pražiarne.

Jeho súčasťou majú byť aj dielne latte artu (tvorba obrazcov v pene kávy), dielne alternatívnych metód prípravy kávy, ukážky praženia, cupping (degustácia) káv i odborné prednášky. Festival uzavrie súťaž Banskobystrický barista 2014 pod vedením Mariána Galušku – víťaza majstrovstiev baristov Slovenska 2008 a zakladateľa Slovak Coffee Association.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Anastasia KuzminováMatej Tóth