Slovenskými víťazmi Wings for Life sú Csiba a Zatlukalová

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Unikátny beh Wings for Life pre tých, ktorí behať nemôžu
988 bežcov počas štartu slovenskej časti akcie Wings for Life World Run - beh na podporu pre nadáciu, ktorá sa zaoberá výskumom liečby poranení miechy. Celkovo vybehlo na trať v rovnakom čase približne 45 00 bežcov v 32 krajinách sveta. Bratislava, 4. máj 2014. Foto: SITA/Ján Slovák

BRATISLAVA 4. mája (WEBNOVINY) – Slovenskými víťazmi celosvetového behu Wings for Life World Run sa v nedeľu v Bratislave stali Boris Csiba a Jana Zatlukalová. Unikátny beh s účasťou 32 krajín podporilo v slovenskej metropole 971 bežcov. Celkovo 36 397 ľudí na 34 miestach sveta v trinástich časových pásmach vyštartovalo v nedeľu v tom istom čase, aby podporili ľudí odkázaných na život na invalidnom vozíku.

Pred stíhacím autom, ktoré vyštartovalo 30 minút po štarte, odolával najdlhšie Boris Csiba, ktorý zabehol celkovo 50,22 km. „Charitatívna myšlienka tohto behu ma presvedčila prísť a vyhrať, lebo týždeň po maratóne by som inak nešiel behať žiadne preteky. Takto som mohol podporiť dobrú vec a ľudí, ktorí si to zaslúžia,“ povedal Csiba.

Obrazom: Unikátny beh Wings for Life pre tých, ktorí behať nemôžu

Najlepšou Slovenkou sa stala Jana Zatlukalová, ktorej k magickej hranici 40 kilometrov chýbalo naozaj málo. „Odbehla som nakoniec niečo cez 39 km, čo je super. Najťažší úsek bol asi 20. kilometer, kde som zostala sama a bol tam obrovský protivietor. Počas behu som stále myslela na tých, ktorí nemohli bežať a som rada, že som ich mohla mojím behom podporiť. Chcela by som im povedať, že nádej stále existuje,“ vyznala sa Jana Zatlukalová, ktorú stíhace auto dobehlo na méte 39,22 km. Celosvetovými víťazmi Wings for Lige sa stali Rakúšan Lemawork Ketema, ktorý odbehol 78,58 km a Nórka Elise Selvikvak Molviková s 54,79 km v nohách.

Traja slovenskí ambasádori – traitlonista Richard Varga, kajakárka Jana Dukátová a operný spevák Filip Tůma – si beh užili naplno a prekonali svoje očakávané plány. „Začali sme spolu s Jankou Dukátovou, ale neskôr nás rozdelil silný vietor. Veľmi príjemne nás Janka prekvapila na 24. kilometri, keď sa k nám pripojila pred vchodom cez Volkswagen. Môj plán bol zabehnúť 24 km, nakoniec to bolo 27 km a ten 25 – 26. km bol pre mňa najtažší,“ zhodnotil Richard Varga.

Kajakárka Jana Dukátová si stanovila prvotný cieľ 18 kilometrov. „Bolo zvláštne bežať, keď som nevedela, koľko nakoniec odbehnem. Keď sme však prebehli cez závod Volkswagen, vedela som, že môj cieľ bol splnený. Nakoniec som dala 27 km,“ povedala Dukátová.

Unikátny beh Wings for Life pre tých, ktorí behať nemôžu
Foto: SITA/Ján Slovák

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Filip TůmaJana DukátováRichard Varga