Pistoriusovi susedia nepočuli v osudnú noc ženský krik

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Oscar Pistorius
V procese s Oscarom Pistoriusom prišiel v stredu na rad jeden z hlavných dôkazových materiálov. Foto: SITA/AP

PRETÓRIA 6. mája (WEBNOVINY) – Manželia Michael a Eontle Nhlengethwaovci bývajú najbližšie k juhoafrickému telesne postihnutému bežcovi Oscarovi Pistoriusovi a v skorých ranných hodinách 14. februára 2013 nepočuli kričať jeho priateľku Reevu Steenkampovú.

Svedkovia predvolaní obhajobou na súde v Pretórii nepodporili tvrdenie obžaloby, že Steenkampovej tragickej smrti predchádzala hádka mileneckého páru a že Pistorius strieľal s úmyslom zabiť. Susedia vraj počuli hlasný plač muža a jeho volanie o pomoc, čo súhlasí s verziou paralympionika o omyle s votrelcom v byte.

Okno do spálne Nhlengethwaovcov je iba 25 metrov od balkónových dverí Pistoriusovho apartmánu. Eontle sa vraj zobudila na silný buchot, podľa prokurátora Gerrieho Nella to neboli výstrely, ale údery kriketovou pálkou, keď Pistorius vylamoval dvere od toalety, keď Steenkampovú smrteľne zasiahol pištoľou.

Obhajoba upozornila najmä na skutočnosť, že manželia bývajú oveľa bližšie ako iní susedia, ktorí vypovedali o ženských výkrikoch.

Michael Nhlengethwa uviedol, že privolal bezpečnostnú službu bytového komplexu. „Počujem nariekať muža, myslím si, že zúfalo potrebuje pomoc,“ reprodukoval svoj hovor. Manželský pár svorne prízvukoval, že Pistorius bol priateľský sused a Michael sa víkend pred tragédiou stretol aj so Steenkampovou. „Na ten moment asi nikdy nezabudnem. Otvorila ku mne náruč a objala ma,“ povedal Nhlengethwa.

Priateľka Reevy Steenkampovej Kim Myersová tvrdí, že ju atlét s amputovanými dolnými končatinami Oscar Pistorius obžalovaný z vraždy milenky priamo v súdnej sieni zastrašoval. Vraj jej adresoval slová: „Ako sa ti v noci spáva?“ Pistorius to poprel, právnik rodiny Myersových o údajnom incidente informoval zriadencov súdu. Kim Myersová bola prítomná na väčšine z ostro sledovaných pojednávaní. Vraj netuší, na čo Pistorius narážal, ale je z jeho výroku šokovaná.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Oscar Pistorius