Cyklistovi Ullrichovi hrozia za nehodu tri roky za mrežami

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Jan Ullrich
Jan Ullrich Foto: SITA/AP

MATTWIL 27. mája (WEBNOVINY) – Bývalému víťazovi cyklistickej Tour de France Janovi Ullrichovi hrozí za spôsobenie nedávnej dopravnej nehody pod vplyvom alkoholu vo Švajčiarsku až trojročné väzenie. Po incidente museli byť dvaja ľudia prevezení do nemocnice. Neskôr ich po ošetrení prepustili domov.

Na jednej z križovatiek neďaleko Mattwilu vo švajčiarskom kantóne Thurgau 41-ročný niekdajší skvelý cyklista neubrzdil svoje auto a narazil do dvoch automobilov pred ním. Jedno z nich sa prevrátilo a skončilo v neďalekom poli. Pri teste na alkohol mu zistili 1,4 promile v dychu. Neskôr odobrali Ullrichovi aj vzorky krvi a moču a vzali mu vodičský preukaz.

V súčasnosti prípad vyšetruje švajčiarska prokuratúra. Vinník môže vyviaznuť iba s pokutou. V minulosti však už havaroval pod vplyvom alkoholu, v roku 2002 mu namerali 1,4 promile.

Bývalý skvelý cyklista, ktorý žije vo Švajčiarsku už od roku 2002, sa už ospravedlnil osobám, ktoré museli byť ošetrené v nemocnici. Priznal tiež, že okrem toho, že bol pod vplyvom alkoholu, prekročil rýchlosť o 20 km/h. Informácie zverejnil web periodika Tagesspiegel.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Jan Ullrich