Video: Velits si na Dauphiné polepšil, šprint vyhral Arndt

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Peloton cyklistika
Foto: SITA/AP

LA TEIL 10. júna (WEBNOVINY) – Nemec Nikias Arndt z tímu Giant-Shimano sa stal víťazom utorňajšej 3. etapy cyklistických pretekov Critérium du Dauphiné, ktorá viedla z Ambertu do La Teil a so 194 km bola najdlhšou v tohtoročnom itinerári podujatia World Tour.

Keďže sa finišovalo hromadne, v celkovom poradí sa v najlepšej desiatke nič nezmenilo. Naďalej vedie víťaz prvých dvoch etáp Chris Froome s dvanásťsekundovým náskokom pred Španielom Albertom Contadorom. Tretí Wilco Kelderman z Holandska zaostáva o 21 sekúnd.

V utorok nebola núdza o úniky, napokon sa rozhodovalo v šprintérskej koncovke. Najlepšie si v nej počínali jazdci tímu Giant-Shimano. Arndt nastúpil 300 m pred cieľom a preťal pásku ako prvý pred Belgičanom Krisom Boeckmansom z Lotto Belisol a tímovým kolegom Reinardtom Jansem van Rensburgom z JAR.

Slovák Peter Velits prišiel do La Teil v pelotóne na 46. priečke, v celkovom poradí si polepšil o jednu pozíciu a je 62.

https://www.youtube.com/watch?v=v7foQN2N9WI

Výsledky – Critérium du Dauphiné:

3. etapa (Ambert – La Teil, 194 km): 1. Nikias Arndt (Nem.) Giant-Shimano 5:30:03 h, 2. Kris Boeckmans (Belg.) Lotto Belisol, 3. Reinardt Janse Van Rensburg (JAR) Giant-Shimano, 4. Yannick Martinez (Fr.) Europcar, 5. Davide Cimolai (Tal.) Lampre-Merida, 6. Jens Keukeleire (Belg.) Orica GreenEdge, … 46. Peter Velits (SR) Omega Pharma-Quick Step všetci čas ako víťaz

Poradie po 3. etape: 1. Christopher Froome (V. Brit.) Sky 10:07:47 h, 2. Alberto Contador (Šp.) Tinkoff-Saxo +12, 3. Wilco Kelderman (Hol.) Belkin +21, 4. Andrew Talansky (USA) Garmin Sharp +33, 5. Jürgen Van Den Broeck (Belg.) Lotto Belisol +35, 6. Vincenzo Nibali (Tal.) Astana +50, … 62. Peter Velits (SR) BMC +9:24 min

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Alberto ContadorChris FroomeChristopher FroomeKris BoeckmansPeter VelitsVincenzo Nibali