Slovák Gavel podpísal kontrakt s Bayernom Mníchov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Anton Gavel
Anton Gavel Foto: flickr.com

MNÍCHOV 22. júla (WEBNOVINY) – Basketbalista Anton Gavel sa v utorok definitívne stal hráčom nemeckého Bayernu Mníchov. S bavorským klubom podpísal skúsený strieľajúci rozohrávač po úspešnom absolvovaní zdravotnej prehliadky kontrakt do roku 2016.

Anton je hráč, ktorý v uplynulých piatich rokoch dokázal v bundeslige viac než ktokoľvek iný. Získal nielen individuálne pocty, ale s tímom Brose Baskets Bamberg vybojoval aj mnohé trofeje. V jeho osobe k nám neprichádza iba hráč výnimočných basketbalových kvalít, ale aj charakterný a víťazný typ človeka. To je pre ďalší rozvoj nášho programu veľmi podstatný stavebný kameň. Skvelé, že sa rozhodol pre nás,“ predstavil novú posilu na internetovej stránke klubu jeho športový riaditeľ Marko Pešič.

Štvornásobný najlepší basketbalista SR Gavel (2005, 2010 – 2012) si obliekal dres konkurenčného Bambergu od jesene 2009, získal s ním okrem štyroch titulov aj mnohé individuálne pocty. Vlani skraja roka dostal občianstvo Spolkovej republiky Nemecko a už nie je považovaný za cudzinca, čím v čase silnejúcej amerikanizácie bundesligy zvýšil svoju hodnotu. O slovenský pas však prišiel, a tak nemôže reprezentovať svoju vlasť. V minulosti hral Gavel v Nemecku aj za Karlsruhe a Giessen, v Španielsku si obliekal dve sezóny dres Murcie a v Grécku bol rok v Arise Solún.

Po piatich skvelých rokoch v Bambergu som hľadal novú výzvu. Mal som na výber z niekoľkých možností a zavážil fakt, že v Mníchove môžem nadviazať na doterajšie pôsobenie na najvyššej európskej scéne. Ciele pred novou sezónou sú rovnaké, ako mal Bayern vlani: bojovať o titul a pokúsiť sa o postup z ťažkej základnej skupiny v Eurolige,“ uviedol po podpise zmluvy 29-ročný (nar. 24. októbra 1984) rodák z Košíc a odchovanec Svitu.

Bavorský účastník Euroligy je čerstvý ligový šampión a po vzore španielskych gigantov FC Barcelona či Realu Madrid sa už dlhšie netají snahou vybudovať špičkové mužstvo aj v inom športe, ako je futbal.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Anton Gavel