Cleveland skladá v NBA supertím, na muške má aj Loveho

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Kevin Love
Kevin Love (vľavo) Foto: SITA/AP

CLEVELAND 22. júla (WEBNOVINY) – Po štyroch neúrodných rokoch sa zo severovýchodného Ohia znova stane región naplno pulzujúci basketbalom, a to LeBron James nemusí byť jedinou hviezdou svetového formátu v Clevelande prichádzajúcou pred nasledujúcou sezónou.

Cavaliers totiž vážne poškuľujú po Kevinovi Lovem, ktorý má v Minnesote už po krk priemernosti a túži po play-off a úspechu v ňom. Dvadsaťpäťročný krídelník má v NBA obdivuhodné priemery 19,2 bodu a 12,2 doskoku na zápas, ale k 364 duelom v základnej časti ešte nepridal nijaký vo vyraďovačke. Po sezóne 2014/15 bude môcť uplatniť hráčsku opciu v zmluve a vybrať si ďalšie pôsobisko.

Otázne je, koho Cleveland ponúkne na výmenu. Najčastejšie sa skloňuje meno čerstvej draftovej jednotky Andrewa Wigginsa, ale toho sa podľa posledných informácií klub nechce vzdať, hoci ešte nič neukázal. Vedenie by rozhodne nedbalo obetovať muža s rovnakým statusom spred roka Anthonyho Benneta, ktorý ako líder draftu 2013 dosiahol v premiérovej sezóne žalostné priemery 4,2 bodu a 3 doskoky na zápas, ale to bude za basketbalistu Loveho kalibru primálo.

Cavs rozhodne nechcú stratiť draftovú jednotku spred troch rokov Kyrieho Irvinga, ktorý sa postupom času zaradil k najlepším stredným rozohrávačom v súťaži. LeBron pritiahol do Clevelandu bývalých spoluhráčov z Miami Mika Millera, Jamesa Jonesa a na ceste je vraj aj Ray Allen, ale tí majú dávno po tridsiatke a pre veľký trejd sú už nezaujímaví. Do úvahy pripadajú zrejme Dion Waiters, Tristan Thompson alebo Anderson Varejao.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe LeBron JamesRay Allen