Dubovcová s Nestarcovou sa tešia z bronzu, prekonali ciele

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Dubovcová Nestarcova
Natália Dubovcová s Dominikou Nestarcovou bronzom potvrdili svoju kvalitu. Foto: cev.lu

LONG BEACH 29. júla (WEBNOVINY) – Sezóna sa ešte zďaleka neskončila a semifinálový cieľ na turnajoch Svetovej série splnili najlepšie slovenské plážové volejbalistky už dvakrát. Natália Dubovcová a Dominika Nestarcová po zisku bronzových medailí na podujatí Grand Slamu v Stavangeri zopakovali rovnaký úspech aj minulý týždeň v americkom Long Beach. V oboch prípadoch podľahli v semifinále najvyššie nasadeným Američankám Kerri Walshovej a April Rossovej.

Sú to skvelé pocity. Máme dva bronzy a veľmi sa tomu tešíme. Náš cieľ pre túto sezónu bol dostať sa do semifinále a že sa nám to podarilo už dvakrát, je výborné. Dúfam, že to nebolo naposledy,“ vravela Dominika Nestarcová na utorkovom brífingu v Bratislave.

Môžu sa spoľahnúť jedna na druhú

V súboji o 3. miesto v Long Beach Slovenky zdolali španielsku dvojicu Liliana Fernándezová-Steinerová, Elsa Baquerizová-McMillanová tesne 2:1 (19, -12, 13). „Ten zápas bol plný nervozity. Zápas o tretie miesto taký býva – buď vám po turnaji zostane medaila alebo oči pre plač. Našťastie, tešíme sa z toho prvého,“ rada skonštatovala Natália Dubovcová. „V zápase o bronz Natália potiahla trochu viac ako ja. Je dôležité, že sa môžeme spoľahnúť jedna na druhú. Tak to má byť,“ doplnila Dominika Nestarcová.

Koncom júna v Stavangeri dosiahli členky VŠK Paneurópa postupom do semifinále kariérne maximum, teraz v Kalifornii si ho zopakovali. Ktorý z týchto dvoch turnajov bol pre slovenské reprezentantky väčším zážitkom? „V Stavangeri bola zima, do Long Beach sme sa tešili, že si užijeme teplo a pravú beachovú atmosféru. V Amerike vedia ľudia predsa len inak precítiť tento šport. Viac ním žijú ako my v Európe,“ priznala Nestarcová. Jej kolegyňa z piesku spod vysokej siete Dubovcová ju doplnila: „Na oboch turnajoch sme dosiahli obrovské úspechy, ale v Stavangeri boli tie emócie väčšie, keďže to bola prvá medaila.“

Najbližšie sa predstavia v Rakúsku

Najbližšie sa najlepšie Slovenky chystajú do rakúskeho Klagenfurtu, kde pokračuje seriál granslamových turnajov Svetovej série tento týždeň od stredy do nedele. „Chceme postúpiť zo skupiny, najlepšie z prvého miesta,“ želá si Nestarcová. Spolu s Dubovcovou sa posúvajú vyššie aj vo svetovom rebríčku, kde už klopú na dvere najlepšej desiatky. „O desiatke zatiaľ nechceme hovoriť, ale udržať sa v najlepšej pätnástke by bolo skvelé,“ uviedli sympatické slovenské beachvolejbalistky.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Dominika NestarcováNatália Dubovcová