Svetový mier ide do Číny, v NBA skončil

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Metta World Peace/Ron Artest
Metta World Peace, pôvodne menom Ron Artest, v drese New York Knicks. Foto: SITA/AP

PEKING 30. júla (WEBNOVINY) – Metta World Peace je ďalší z basketbalových vyslúžilcov, čo na zabuchnuté dvere do NBA zareagoval odchodom do Číny. Podľa miestnych médií je na spadnutie podpis zmluvy 34-ročného krídelníka s klubom S‘-čchuan Blue Whales z tamojšej najvyššej súťaže.

Video: Top 5 bitiek Rona Artesta (Metta World Peace)

Defenzívny špecialista známy z minulosti ako Ron Artest má v životopise 931 stretnutí v základnej časti NBA a 85 v play-off. V uplynulej sezóne bol hráčom New Yorku Knicks. S Los Angeles Lakers získal pred štyrmi rokmi titul, ale neobchádza ho povesť problémového hráča. Erbom jeho výstrednosti je meno, ktoré si zmenil pred troma rokmi.

Rodák z newyorského Queensu si v apríli 2012 vyslúžil od NBA zákaz štartu v siedmich dueloch za nevysvetliteľný úder lakťom do hlavy vtedajšieho Oklahomčana Jamesa Hardena, ktorému spôsobil otras mozgu. Trest bol však iba omrvinkou z rekordného 86-zápasového dištancu za jeho účasť v bitke s fanúšikmi Detroitu v novembri 2004, keď si obliekal dres Indiany. Hral aj za Chicago, Sacramento a Houston, má kariérny priemer 13,8 bodu a 4,7 doskoku na jeden duel.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Ron Artest