Nitra privíta majstrovstvá SR amatérov v plážovom volejbale

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Foto: SITA / AP

BRATISLAVA 31. júla (WBN/PR) – Už šiesty ročník majstrovstiev SR amatérov v plážovom volejbale sa uskutoční v rámci Staropramen COOL víkendu 2.-3.8. v Nitre na letnom kúpalisku. Možnosť zabojovať o tento titul dostávajú od ročníka 2012 najlepší 32 muži a 32 žien rebríčka Národnej beachvolejbalovej ligy (NBL) plus dvojice štartujúce na divokú kartu organizátora. Kvalifikačné turnaje NBL sa hrajú počas celého leta v rôznych mestách SR. NBL 2014 pozostávala z 22 kvalifikačných turnajov vždy v 2 kategóriách (= 44 samostatných turnajov), hralo sa v mestách Bratislava, Nitra, Skalica, Lieskovec pri Zvolene, Trebišov, Čunovo a v rekreačnej oblasti Rudava pri Malých Levároch.

Od 10.mája do 26.júla 2014 sa NBL zúčastnilo presne 500 ľudí: 264 mužov a 236 žien v rôznom veku, v drvivej väčšine, ale nielen, slovenskej národnosti. Finálovú miestenku využíva 15 z prvých 32 žien a 24 z 32 najlepších mužov podľa konečných rebríčkov NBL 2014. Okrem ich dvojíc udeľuje organizátor divoké karty záujemcom z nižších priečok. Spolu sa o titul majstra SR amatérov a prize money v celkovej výške 1260 EUR pobije minimálne 25 mužských a 16 ženských dvojíc z 25 okresov SR od Skalice po Košice a od Tatier k Dunaju.

Podujatie je uznané ako majstrovstvá SR amatérov v plážovom volejbale Slovenskou volejbalovou federáciou. V rokoch 2009-2011 sa organizovalo ako samostatný turnaj, od roku 2012 sa za majstrovstvá SR amatérov považuje finálový turnaj Národnej beachvolejbalovej ligy. Organizátorom je občianske združenie 1.ABC Nitra (Prvý amatérsky klub plážových športov Nitra). Úradujúcimi majstrami SR amatérov sú Radovan Nosko (obhajuje) a Viktor Kociňák (neobhajuje, prišiel o status amatéra), Petra Hadžová a Veronika Urcikánová (obhajujú).

Kto sa chce prísť pozrieť na vyvrcholenie amatérskej beachvolejbalovej sezóny, je vítaný. Vstup na podujatie ako také je voľný, treba si zaplatiť iba vstupné na nitrianske kúpalisko (dospelý = 2,50€ / celý deň, po 16h a deti zľavnené vstupné). Kúpalisko v Nitre v parku na Sihoti je otvorené od 10h do 19.30h. Diváci v okolí kurtov budú mať možnosť zapojiť sa do súťaží – napríklad hlasovať za najcharizmatickejšieho účastníka/účastníčku Finále NBL v súťaži BIODERMA Beach Boy / Beach Girl – a vyhrať zaujímavé ceny od partnerov podujatia, značiek Staropramen COOL, Bioderma a Relax (slnečné okuliare).

Rámcový program podujatia a dôležité kontakty na druhej strane.

Viac o finálovom turnaji a Staropramen COOL víkende 2014

Viac o Národnej beachvolejbalovej lige (NBL)

Viac o 1.ABC Nitra (organizátor NBL) a jeho aktivitách

Rámcový program

Piatok 1.8.

žreb základných skupín

Sobota 2.8.

9h – 18h zápasy v základných skupinách

18h – 20h prvé kolo play-off

Popoludní súťaže zručnosti (RELAX Trojboj komplexnosti)

Nedeľa 3.8.

10h – 16h play-off muži, play-off ženy

16h finále ženy

17h finále muži

18h záverečný ceremoniál

Popoludní súťaže zručnosti (RELAX Trojboj komplexnosti)

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať