Legendárny Phelps sa vrátil do vody, čaká ho ťažký šampionát

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Americký plavec Michael Phelps
Americký plavec Michael Phelps Foto: SITA, AP

BALTIMORE 1. augusta (WEBNOVINY) – Najdekorovanejší olympionik všetkých čias Michael Phelps si na budúcotýždňové plavecké majstrovstvá USA naplánoval najnáročnejší program od svojho návratu do súťažných bazénov. V kalifornskom Irvine absolvuje tri stovkárske disciplíny – voľný spôsob, motýlik a znak a k nim 200 m polohové preteky. Americký šampionát sa začne v stredu šiesteho augusta a rozhodne sa na ňom o nominácii na augustové panpacifické majstrovstvá v Austrálii (21. – 25.8.).

„Cítim sa dobre. Najdôležitejšie je uvoľniť sa, nevyvíjať na seba nejaký prehnaný tlak. Skočím do vody a budem pokračovať v tom, o čo sa usilujeme celý rok – mať z plávania radosť. Iba tak zo seba dostanem to najlepšie,“ povedal 29-ročný Baltimorčan.

Phelps ohlásil odchod do plaveckého dôchodku po OH 2012 v Londýne, kde vybojoval 18. zlatú medailu z olympijských bazénov a potvrdil pozíciu najúspešnejšieho olympionika histórie. K vrcholovému plávaniu sa vrátil v apríli tohto roku, odvtedy absolvoval štyri mítingy. Ani na jednom zatiaľ nemal takýto náročný program.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Michael Phelps