Vodiči pozor, etapa Okolo Poľska v Tatrách ovplyvní dopravu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Záverečná etapa 101. ročníka Tour de France
Cyklisti počas záverečnej etapy 101. ročníka Tour de France, ktorá viedla z Évry do Paríža a merala 137,5 kilometra. Foto: SITA/AP

POPRAD 6. augusta (WEBNOVINY) – Vodičov čakajú vo štvrtok v okrese Poprad, hlavne v oblasti Vysokých Tatier, viaceré dopravné obmedzenia.

Tie súvisia s cyklistickými pretekmi Okolo Poľska, ktorých jedna etapa sa uskutoční na Slovensku, informoval prešovský policajný hovorca Daniel Džobanik.

Vo štvrtok bude od 15:00 do 20:00 uzavretá cesta I/18 medzi Tatranskou Štrbou a Mengusovcami. Uzavretý bude úsek cesty od križovatky ciest I/18 a II/538 v Tatranskej Štrbe až po križovatku ciest I/18 a II/539 pri Mengusovciach.

Uzavrú hlavnú cestu i cesty druhej triedy

V rovnakom čase bude v okrese Poprad uzavretá aj cesta I/18 v úseku od hranice Žilinského a Prešovského kraja po križovatku ciest I/18 a II/538 v Tatranskej Štrbe. Obchádzková trasa povedie po diaľnici D1 Važec – Mengusovce bez úhrady za použitie diaľnice v tomto úseku.

Okrem hlavnej cesty I/18 budú v okrese Poprad uzavreté aj ďalšie cesty II. triedy v čase od 15:00 do 20:00. Uzavretá bude cesta II/538 od križovatky s cestou I/18 v Tatranskej Štrbe po križovatku s cestou II/537. Uzavretá bude tiež cesta II/537 od križovatky s cestou II/538 až po Štrbské Pleso s pokračovaním až po Vyšné Hágy. Ďalšou uzavretou cestou bude cesta II/539, od križovatky s cestou II/537 vo Vyšných Hágoch až po križovatku s cestou I/18 pri obci Mengusovce.

Polícia žiada rešpektovať obmedzenia

Vjazd a výjazd pre dopravnú obsluhu Národného ústavu tuberkulózy, pľúcnych chorôb a hrudníkovej chirurgie vo Vyšných Hágoch bude zabezpečený bez obmedzenia v smere od Starého Smokovca po ceste II/537. Na Štrbskom Plese bude uzavretá príjazdová cesta do tejto tatranskej osady od križovatky cesty II/537 až po Štrbské Pleso v čase od 7:00 do 19:00.

Na Štrbské Pleso sa bude dať dostať od parkoviska pri zastávke Popradské Pleso v čase od 07:00 do 15:00. Obchádzková trasa bude vyznačená prenosným dopravným značením.

„Žiadame všetkých návštevníkov Vysokých Tatier a cyklistického podujatia Tour de Pologne o rešpektovanie uvedených uzávierok, prenosného a trvalého dopravného značenia a taktiež o rešpektovanie pokynov príslušníkov polície a usporiadateľov podujatia,“ uviedol Džobanik.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať