Atlét Repčík postúpil na šampionáte v Zürichu do semifinále

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Jozef Repčík
Foto: SITA/AP

ZÜRICH 12. augusta (WEBNOVINY) – Slovenský reprezentant Jozef Repčík nebude chýbať v semifinále behu na 800 m na majstrovstvách Európy v atletike v Zürichu. V poslednom zo štyroch utorkových podvečerných rozbehov si Repčík skúsene od začiatku do konca strážil postupovú pozíciu. Napokon dobehol na 3. mieste a výkonom 1:47,90 si vybojoval postup do stredajšieho semifinále.

Víťazom štvrtého rozbehu sa stal Dán Andreas Bube (1:47,50) pred tohtoročným lídrom európskych tabuliek Francúzom Pierrem-Ambroisem Bossem (1:47,54). Pre 28-ročného člena Slávie UK Bratislava Repčíka je to už štvrtá účasť na majstrovstvách Európy.

Pred dvoma rokmi v Helsinkách skončil zatiaľ najvyššie – na 7. mieste. „Nebol som vystresovaný, lebo som vedel, že ak to niekto nakopne, z nášho rozbehu môže pokojne postúpiť aj sedem ľudí. Nemalo význam tlačiť sa do prvých dvoch predo mnou. Kontroloval som situáciu. V záverečnej rovinke som sa ešte obzrel, zozadu ma nedobiehali, takže nemalo význam ísť až na krv. Som spokojný,“ uviedol Jozef Repčík.

Výsledky – utorok:
MUŽI

800 m – IV. rozbeh: 1. Bube (Dán.) 1:47,50, 2. Bosse (Fr.) 1:47,54, 3. Repčík (SR) 1:47,90 – postúpili do semifinále

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Jozef Repčík