V Brazílii ukradli trofeje pre volejbalových majstrov sveta

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Volejbal
Foto: ilustračné, SITA/AP

RIO DE JANEIRO 24. augusta (WEBNOVINY) – Medzinárodná volejbalová federácia (FIVB) musí urýchlene nechať vyrobiť nové trofeje pre majstrov sveta, originálne niekto ukradol v Brazílii. Poháre prepravovali po slávnostnej prezentácii na pláži Copacabana v Riu de Janeiro, automobil s nimi zastavil na parkovisku pri obchodnom centre v Riu.

Mužské majstrovstvá sveta sa uskutočnia od 30. augusta do 21. septembra v Poľsku, ženské od 23. septembra do 12. októbra v Taliansku. FIVB verí, že originálne trofeje sa podarí nájsť do začatku mužského šampionátu, funkcionári však nechcú čakať a už kontaktovali švajčiarsku spoločnosť, ktorá vyrobila trofeje, aby pripravila kópie.

„FIVB tvrdo pracovala na vytvorení unikátnej trofeje pre oboch šampiónov. Snažíme sa s miestnymi autoritami v Brazílii vyšetriť zmiznutie, ale podnikli sme aj kroky na vytvorenie nových trofejí, aby sme mohli dekorovať nových šampiónov,“ povedal prezident FIVB Ary S. Graca.

Brazílski muži vyhrali posledné tri tituly majstrov sveta. Ženy prehrali na ostatnom šampionáte vo finále s Ruskami. V Brazílii neukradli trofeje prvýkrát. V roku 1983 v krajine zmizlo ocenenie pre futbalových majstrov sveta, ktoré zlodeji pravdepodobne roztavili, aby mohli predať zlato. „Na rozdiel od trofeje pre majstrov sveta vo futbale, ktorá je zo zlata, nemá volejbalová žiadnu trhovú hodnotu a nikto z jej predaja nebude profitovať,“ tvrdí predstaviteľ Brazílskej volejbalovej konfederácie Neuri Barbieri.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia