Elena Kaliská prekvapujúco nepostúpila z kvalifikácie MS

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Elena Kaliská
Elena Kaliská Foto: SITA/Jozef Jakubčo

DEEP CREEK 19. septembra (WEBNOVINY) – Päť zo šiestich slovenských lodí postúpilo do nedeľňajšieho semifinále K1 žien a C2 mužov na majstrovstvách sveta vo vodnom slalome v americkom Deep Creeku. Prekvapením je, že súťaž sa už v kvalifikácii skončila pre dvojnásobnú olympijskú víťazku v K1 Elenu Kaliskú.

Dve z trojice slovenských reprezentantiek postúpili do semifinále kajakárok. Kristína Nevařilová obsadila v piatkovej kvalifikácii 14. priečku a Jana Dukátová bola osemnásta. „Po prvej jazde som bola spokojná, išla som čisto a bez chýb. Splnila som svoj cieľ. Na vode som sa cítila vynikajúco,“ povedala Nevařilová.

Odporúčame aj:

Martikán: Šampionát v lyžiarskom stredisku bude lotéria.

Trať je fyzicky náročná

Dnes som ešte nepredviedla ideálne jazdy, ale je dôležité, že som postúpila. Cieľ som teda splnila. Do nedeľného semifinále budem chcieť ešte niektoré veci vylepšiť. Trať je fyzicky náročná, niektoré úseky sú nevyspytateľné – nedajú sa dvakrát prejsť ideálnym hladkým prejazdom. Človek až do konca musí zostať koncentrovaný,“ hodnotila piatok Jana Dukátová.

Dvojnásobná olympijská šampiónka Kaliská obsadila 33. priečku a na posledné postupové miesto jej chýbal o 1,57 s rýchlejší čas. Najlepší čas vo dvoch kvalifikačných kolách zajazdila Španielka Maialen Chourrautová, druhá skončila Francúzka Emilie Ferová a tretia bola Nemka Melanie Pfeiferová. Semifinále a finále K1 žien je na programe v nedeľu.

Hochschornerovci postúpili zo 16. miesta

Kvalifikáciu deblkanoistov v americkom Deep Creeku v piatok ovládli Francúzi. Obsadili prvé tri priečky, pričom najrýchlejší v lepšej z dvoch jázd boli Pierre Labarelle a Nicolas Peschier. Slovenskí favoriti – bratranci Ladislav a Peter Škantárovci – skončili na 4. mieste. „Dôležité je, že sme postúpili. Prvá jazda bola veľmi zlá, trápili sme sa. V druhej sme sa chceli vyvarovať chýb, išli sme lepšie, ale mali sme tam dva dotyky bránok. Máme ešte čo dolaďovať pred semifinále,“ uviedol Ladislav Škantár.

V závere druhej jazdy mal problémy Peter Škantár, keďže mu pádlo vyletelo a nevedel ho dobre chytiť. „Hnevá ma to,“ priznal Peter Škantár. Do semifinále medzi dvadsať najlepších dvojíc postúpili aj trojnásobní olympijskí víťazi Pavol a Peter Hochschornerovci zo šestnásteho a Tomáš Kučera s Jánom Bátikom zo 17. miesta. „Prvá jazda bola trocha rozhádzaná, neustále sa menila voda. Do druhej sme išli s tým, že treba zabrať, aby sme skončili lepšie. Na začiatok majstrovstiev sveta to stačí, ale v nedeľu to musí byť ešte lepšie,“ povedal Ján Bátik. Predstavilo sa dovedna 38 dvojíc. Semifinále a finále kategórie C2 je na programe v nedeľu.

Výsledky – MS vo vodnom slalome:
ŽENY

K1 – kvalifikácia (najlepších 30 do semifinále): 1. Maialen Chourrautová (Šp.) 111,45, 2. Emilie Ferová (Fr.) 112,04 (2), 3. Melanie Pfeiferová (Nem.) 112,42 (4), 4. Viktoria Wohlffhardtová (Rak.) 112,68 (0), 5. Fiona Pennieová (V. Brit.) 113,25 (2), 6. Jasmin Schornbergová (Nem.) 113,30 (0),… 14. Kristína Nevařilová 116,19 (4), 18. Jana Dukátová (obe SR) 117,05 – postúpili do semifinále, 33. Elena Kaliská (SR) 120,89 – nepostúpila do semifinále

MUŽI

C2 – kvalifikácia (najlepších 20 do semifinále): 1. Pierre Labarelle, Nicolas Peschier (Fr.) 108,67 (0), 2. Gauthier Klauss, Matthieu Peche (Fr.) 112,23 (0), 3. Pierre Picco, Hugo Biso (Fr.) 113,97 (2), 4. Ladislav Škantár, Peter Škantár (SR) 114,76 (6), 5. Ondřej Karlovský, Jakub Jáně (ČR) 115,02 (2),… 16. Pavol Hochschorner, Peter Hochschorner 119,11 (4), 17. Tomáš Kučera, Ján Bátik (všetci SR) 119,87 (2) – postúpili do semifinále

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Elena KaliskáJán BátikJana DukátováLadislav ŠkantárPavol HochschornerPeter HochschornerPeter Škantár