Zomrela najväčšia osobnosť slovenského futsalu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Zomrel prezident Slov maticu FOFO Bratislava Martin Grendár
Prezident Slov-maticu FOFO Bratislava Martin Grendár podľahol zákernej chorobe. Foto: facebook.com/slovmaticfofobratislava

BRATISLAVA 29. septembra (WEBNOVINY) – Vo veku 57 rokov v pondelok ráno zomrela najväčšia osobnosť na slovenskom futsalovom funkcionárskom poli Martin Grendár. Prezident a majiteľ deväťnásobného majstra či obhajcu národného titulu s tímom Slov-Matic FOFO Bratislava prehral boj so zákernou chorobou.

Pod jeho patronátom „Oranjes“ bojovali na európskom poli v UEFA Futsal Cupe, kde získali výbornú povesť. Výrazná časť slovenskej reprezentácie bola vždy z klubu Slov-matic FOFO Bratislava a Martin Grendár vždy stál za financovaním aj ďalšou podporou národného mužstva.

Martin Grendár s bratom Petrom začínal v roku 1983 ešte v klube Papilas, no o rok neskôr prišli s myšlienkou utvoriť vlastný klub sálového futbalu. Cez III. ligu postúpilo ich mužstvo do vtedajšej najvyššej súťaže I. bratislavskej ligy, v nej väčšinou skončil v strede tabuľky. Po desiatich rokoch získal klub významného sponzora.

Po utvorení B-družstva nový A-tím postúpil v roku 1998 do najvyššej republikovej súťaže. Veľký úspech zaznamenal klub v roku 2000, keď triumfoval v Slovenskom pohári, o dva roky získal majstrovský titul v sálovom futbale. Prvý futsalový titul prišiel v roku 2005. Odvtedy tím okolo Martina Grednára dominoval tomuto športovému odvetviu na Slovensku a iba raz (2009) nezískal titul.

Hráči tímu Slov-matic FOFO Bratislava sa v tomto týždni predstavia v základnej skupine č. 6 v UEFA Futsal Cupe 2014/2015 v Maďarsku, ich súpermi budú domáci MVFC Berettyóújfalu (Maď.), Vegakameratene (Nór.) a FC APOEL Nikózia (Cyp.). „Oranjes“ na turnaji nastúpia s čiernymi páskami na oranžových rukávoch.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať