Svetový šampión v behu na 800 metrov zahynul pri autonehode

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Mbulaeni Mulaudzi zahynul pri autonehode
Bývalý svetový šampión v behu na 800 metrov zahynul pri autonehode. Foto: SITA/AP

PRETÓRIA 25. októbra (WEBNOVINY) – Svetová atletika prišla o špičkového osemstovkára. V piatok popoludní vo veku 34 rokov zomrel pri autonehode cestou na atletické preteky v Johannesburgu bývalý majster sveta z Berlína 2009 Mbulaeni Mulaudzi.

„Informácie o nehode sú zatiaľ útržkovité, no Mbulaeniho bývalá manželka mi potvdila jeho úmrtie,“ informoval Mulaudziho bývalý manažér Peet van Zyl.

Juhoafrický osemstovkár ukončil sezónu vlani na Diamantovej lige v New Yorku štvrtým miestom časom 1:47,46 min. Po MS 2009 sa však pre rôzne zranenie už nikdy nedostal do bývalej formy. Práve z roku, keď v Berlíne dosiahol svoj najväčší úspech, je aj jeho osobný rekord na 800 m – 1:42,86 min. Z Juhoafričanov zabehol osemstovku rýchlejšie len Hezekiel Sepeng.

Mulaudzi okrem zlata na MS 2009 získal striebornú medailu na OH 2004 v Aténach, kde bol na slávnostnom otvorení vlajkonosičom JAR, bol halový majster sveta 2004 (v rokoch 2006 a 2008 získal na HMS striebro), vyhral Hry Commonwealthu v roku 2002 a získal aj bronz na MS 2003 v Paríži.

„Bol to výborný a rešpektovaný atlét,“ vyhlásil Mulaudziho dlhoročný fínsky manažér Jukka Härkönen. „Prišiel som o brata, priateľa, šampióna! Smutná správa pre moju dušu. Budeš mi chýbať, brat môj. Odpočívaj v pokoji,“ lúčil sa na Twitteri so svojím kamarátom bývalý halový majster sveta v skoku do diaľky Khotso Mokoena.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia