Video: Obhajca titulu NBA vyhral, hráč Lakers si zlomil nohu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
NBA
Obhajca titulu zo San Antonia poradil na domácej palubovke s Dallasom 101:100. Foto: SITA/AP

NEW YORK 29. októbra (WEBNOVINY) – V šlágri úvodného hracieho dňa 69. ročníka zámorskej basketbalovej NBA si obhajca titulu zo San Antonia poradil na domácej palubovke s Dallasom 101:100. Rozhodujúca trojka z ruky domáceho Tonyho Parkera padla 67 sekúnd pred koncom riadneho hracieho času.

V tíme hostí bol streleckým lídrom Monta Ellis

Francúzsky rozohrávač ukončil duel s 23 bodmi, Manu Ginóbili pridal 20 bodov a skúsený pivot Tim Duncan predviedol double-double, čiže 14 bodov a 13 doskokov. V podaní 38-ročného veterána to bolo už štrnáste double-double v otváracom súboji sezóny v kariére. Je to najviac v celej histórii NBA. V tíme hostí bol streleckým lídrom Monta Ellis s 26 bodmi, Dirk Nowitzki pridal 18 bodov.

„Bol to skvelý zápas, z pohľadu fanúšika nejestvuje lepší spôsob než tento, ako odštartovať sezónu. Bohužiaľ, medzi víťazstvom a prehrou je veľmi tenká hranica. Jedno zastavenie či jeden kôš navyše – hneď by to po zápase bola z našich úst iná pesnička. Toto je však realita, v akej sa žije v Západnej konferencii,“ glosoval tesný neúspech tréner Mavericks Rick Carlisle.

Dlho očakávaný súťažný návrat Kobeho Bryanta zatemnilo v Staples Center zranenie nováčika losangeleských Lakers Juliusa Randla, ktorý si v dueli proti Houstonu (90:108) zlomil pravú nohu. „Pomôžeme mu preniesť sa cez to a vráti sa silnejší,“ poznamenal 19-bodový navrátilec. Bryant v súboji „dvojok“ nemal nárok proti Jamesovi Hardenovi (32 bodov).

Nováčik Lakers Randle si v prvom zápase zlomil nohu

Nešťastne dopadol debut v basketbalovej NBA pre nováčika v radoch Los Angeles Lakers Juliusa Randla. Krídelník si v štvrtej štvrtine otváracieho zápasu sezóny doma proti Houstonu zlomil pravú nohu. Z palubovky ho odviezli na mobilných nosidlách.

Devätnásťročný siedmy hráč tohtoročného draftu sa sedem minút pred koncom duelu odvážne pustil do nerovného súboja s dvoma brániacimi hráčmi hostí a doplatil na to zranením odrazovej nohy. Do svojho núteného odchodu z ihriska stihol zaznamenať iba dva body, strávil na ňom 13:34 min. Lakers podľahli v Staples Center pomerne vysoko 90:108 a presvedčili sa, že ani po návrate Kobeho Bryanta to nebudú mať v súťaži ľahké.

Video: Julius Randl si zlomil nohu

https://www.youtube.com/watch?v=GgMcbVddnkk

Utorkové výsledky:
New Orleans – Orlando

101:84 (24:25, 24:16, 30:23, 23:20)

Najviac bodov: A. Davis 26 (17 doskokov), R. Anderson 22 (3 trojky), Asik 14 (17 doskokov) – T. Harris 25, Vučevič 15, Fournier a A. Gordon po 11

https://www.youtube.com/watch?v=cbg-iVo6H7o

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Dirk NowitzkiManu GinobiliTim Duncan