LeBron chce hrať menej, Gay predĺžil zmluvu v Sacramente

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Lebron
Hráč Clevelandu Cavaliers LeBron James (23) smečuje na kôš Bostonu Celtics počas zápasu NBA. Spojené štáty, Boston, 14. novembra 2014. Foto: SITA/AP

CLEVELAND 20. novembra (WEBNOVINY) – LeBron James žiada pre seba aj Kyrieho Irvinga a Kevina Loveho od trénera basketbalistov Clevelandu Davida Blatta menej času na palubovke. Hviezdny krídelník je s priemerom 39,1 minúty tretím najvyťaženejším hráčom NBA, Irvingovi (38,4) a Lovemu (37,0) patria štvrtá a piata priečka.

„Neprekážalo by mi hrať menej. Myslím si, že by sme mali dať viac príležitostí chlapcom z lavičky. Nazrel som do štatistík a zistil, že my traja sme v päťke najvyťaženejších hráčov ligy. Tie čísla musia ísť dole. Samozrejme, že teraz si na seba zvykáme, snažíme sa nájsť správny rytmus a potrebujeme hrať, takže je to náročné, ale pár mojich minút menej by bolo na prospech celého tímu,“ uviedol podľa Fox Sports 29-ročný James, ktorý sa do Clevelandu vrátil v lete po štyroch rokoch v Miami. V aktuálnom ročníku má priemery 25,9 bodu, 6,6 doskoku a 6,8 asistencie na jeden duel.

Americký basketbalový reprezentant Rudy Gay predĺžil kontrakt so svojím súčasným zamestnávateľom v NBA Sacramentom Kings. Dĺžku ani výšku kontraktu nezverejnili, podľa zámorských médií ide o zmluvu na tri roky za 40 miliónov dolárov.

Rudy gay
Foto: SITA/AP

„Som nadšený a vďačný, akou dôverou Kings ocenili moje schopnosti. Klub má pred sebou svetlú budúcnosť a som poctený, že by som v nej mal zohrať úlohu na palubovke aj mimo nej,“ uviedol 28-ročný atletický krídelník, ktorý má v tejto sezóne priemery 21,8 bodu a 6,5 doskoku na zápas. „Králi“ sa pod jeho velením pokúsia prebojovať do play-off.

Gay pôsobil v rokoch 2006 – 2013 v Memphise, 51 zápasov odohral za Toronto a od decembra 2013 je v Sacramente.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe LeBron James