Hádzanárky Iuventy sa nevzdávajú, chcú zmazať manko

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Michalovské hádzanárky prehrali v pohári EHF s ASC Corona 2010 Brašov
Hráčka Michaloviec Yevgenia Levchenko (vpravo), hráčka Brašova Dana Andreea Pricopi (s loptou) počas prvého stretnutia tretieho kola Pohára EHF v hádzanej žien medzi Iuventa Michalovce a ASC Corona 2010 Brašov. Michalovce, 15. november 2014. Foto: SITA/Štefan Madaras

MICHALOVCE 23. novembra (WEBNOVINY) – Hádzanárky Iuventy Michalovce čaká v odvete 3. kola Pohára EHF 2014/2015 náročná úloha. Minulú sobotu totiž podľahli vo svojej Chemkostav aréne favorizovanému tímu ASC Corona 2010 Brašov 28:31 (16:18) a ich vyhliadky na zopakovanie lanskej osemfinálovej účasti nie sú po domácej prehre veľmi optimistické, ale napriek tomu nie beznádejné.

Do Rumunska cestujú Zemplínčanky odhodlané pokúsiť sa zmazať trojgólové manko. V nedeľu 23. 11. od 17.00 h SEČ (rozhodujú Bosničky Todorovičová a Praštalová) budú potrebovať aj góly z ruky svojej najlepšej strelkyne Tetyany Trehubovej.

Obrazom: Michalovské hádzanárky prehrali v pohári EHF s ASC Corona 2010 Brašov

„Je to pre nás už druhý tzv. anglický týždeň, únava z náročného programu sa na nás prejavuje. Corona je veľmi kvalitné družstvo so skúsenými hráčkami. Máme však pred sebou ešte 60 minút hry a budeme bojovať. S každým sa dá hrať, Brašov nie je výnimkou. Lopta je guľatá a môže sa to vyvinúť rôzne,“ uviedla pre agentúru SITA slovenská reprezentantka pochádzajúca z Ukrajiny.

Michalovčanky v stredu udržali svoju nezdolanosť v spoločnej slovensko-českej súťaži (WHIL), keď na palubovke Slovana Duslo Šaľa remizovali 31:31. „Obrazne povedané, hráme proti rumunskej reprezentácii, keďže sedem hráčok Brašova je v kádri národného tímu. Vopred sa nevzdávame. Svojmu družstvu verím a myslím si, že stále existuje šanca na postup. Na súpera chystáme určité zmeny, ale náš štýl hry meniť nebudeme,“ poznamenal Borys Petrovskyj, ktorý má k dispozícii totožný káder ako v uplynulých vystúpeniach.

Ani Corona nemala počas týždňa voľno a pred odvetou s Iuventou sa predstavila v najvyššej rumunskej súťaži. Vicemajsterky zdolali hráčky SCM Craiova jednoznačne 24:17, najlepšou strelkyňou bola 6-gólová Bradeanová. Hoci Brašovčanky zostali v tabuľke na 4. mieste, za svojím ostatným súperom figurujúcim na 2. priečke zaostávajú už len o jediný bod.

Pohár EHF žien 2014/2015 – 3. kolo – odveta:

nedeľa 23. 11. o 17.00 h: ASC Corona 2010 Brašov (Rum.) – Iuventa Michalovce (SR), rozhodujú: Todorovičová a Praštalová z Bosny a Hercegoviny, prvý zápas: 31:28

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie Iuventa Michalovce