Košičanky chcú zabojovať, čaká ich zápas s Dinamom Kursk

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Basketbalistky Good Angels Košice nestačili na Montpellier
Martina Kiššová z Košíc v zápase A-skupiny basketbalovej Euroligy žien medzi Good Angels Košice - Basket Lattes Montpellier Agglomération (Francúzsko). Košice. 19. november 2014. Foto: SITA/Tibor Zmak

KOŠICE 24. novembra (WEBNOVINY) – Tretie domáce vystúpenie basketbalistiek Good Angels Košice v novej euroligovej sezóne proti silnému ruskému tímu Dinamo Kursk (26. 11. o 18.00 h) prichádza týždeň po sklamaní z prehry aj výkonu proti Montpellieru (50:66).

Hráčky slovenského majstra v tomto stretnutí zahrali pod svoje možnosti najmä v útoku. Uvedomuje si to aj asistent trénera Good Angels Peter Jankovič. „Dievčatá musia uveriť tomu, čo im hovoríme, a robiť to aj na palubovke. A musia si veriť,“ povedal Jankovič.

Základom je dôsledná obrana

Kursk má zatiaľ v A-skupine Euroligy bilanciu 1 víťazstvo – 1 prehra. A to ešte doma takmer prehral s Galatasarayom (72:68). Svoj útočný potenciál tím Gundarsa Vetru zatiaľ nerozvinul naplno. „Je to tím nabitý hviezdami, má veľké individuality. Ich podkošová hráčka Ogwumikeová je vo výbornej forme,“ podotkol Jankovič.

Aký recept proti výberu amerických a ruských hviezd ponúka? „Všetko sa začína v dôslednej obrane a v útoku treba hrať rýchlo a jednoducho. K tomu ešte pridať bojovnosť,“ pokračoval Jankovič na pondelkovej tlačovej konferencii v Košiciach.

Hráčka Martina Kiššová k tomu dodáva: „Mali by sme začať dobre v obrane a nedostávať jednoduché koše. Čo sa týka Montpellieru, každá z nás si uvedomuje chyby, ktoré sme urobili. Teraz máme pred sebou nový zápas s novou taktikou a chceme sa pokúsiť o dobrý výsledok.“

Záujem divákov je najnižší v histórii

Generálny manažér Good Angels Košice Daniel Jendrichovský netají, že je sklamaný z hry svojho tímu v úvodných domácich euroligových zápasoch. Proti Kursku sa to zrejme odrazí aj na diváckej návšteve. Prvý zápas v Steel aréne proti Krakovu videlo 3215, druhý proti Montpellieru 4652 divákov. Také čísla sú proti Kursku reálne nedosiahnuteľné.

„Záujem je najnižší v histórii, bojím sa, že po roku účinkovania v Steel aréne budeme mať najnižšiu návštevu, bodaj by som sa mýlil. Je len na nás, aby sme divákov do haly vrátili svojimi výkonmi,“ povedal Jendrichovský. Na konkrétnu otázku, aký je záujem o zápas, odpovedal: „Momentálne sa počet divákov pohybuje nad tisícovou hranicou spolu s tými, čo majú permanentky.“

Stredajší program v A-skupine Euroligy:

Good Angels Košice – Dinamo Kursk (Rus.) /18.00 h/

Wisla Can-Pack Krakov (Poľ.) – UMMC Jekaterinburg (Rus.) /18.30/

Galatasaray Istanbul (Tur.) – USK Praha (ČR) /19.00/

Tabuľka A-skupiny:

1. Krakov 3 2 1 211:184 5

2. Montpellier 3 2 1 190:183 5

3. Jekaterinburg 2 2 0 151:129 4

4. Košice 3 1 2 173:201 4

5. USK Praha 2 1 1 138:143 3

6. Kursk 2 1 1 134:145 3

7. Galatasaray 3 0 3 194:206 3

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Daniel Jendrichovský
Firmy a inštitúcie Good Angels Košice