Video: Golden State vyplienilo Miami, Curry pomohol 40 bodmi

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
DeMarcus Cousins
DeMarcus Cousins (15) zo Sacramenta v podkošovom súboji s Ryanom Andersonom z New Orleans Pelicans počas utorkového zápasu NBA. New Orleans, 25. november 2014. Foto: SITA/AP

MIAMI 26. novembra (WEBNOVINY) – Basketbalisti Golden State zvládli v utorok skúšku ohňom a víťazstvom 114:97 v Miami potvrdili, že momentálne patria medzi špičku NBA. Dosiahli už šiestu výhru za sebou.

Išlo to samo, hovorí hrdina Curry

Veľkú zásluhu na tom má najmä Stephen Curry, ktorý dal 40 bodov. Pomohol si k nim ôsmimi trojkami. „Jednoducho začnete cítiť rytmus. Chlapci mi pripravili niekoľko výborných pozícií. Trafíte zopár košov a potom to už ide samo. Ešte aj z tých striel, ktoré som minul, som mal dobrý pocit. Vtedy je to naozaj zábava,“ radoval sa Curry.

Heat položila na lopatky séria 14 bodov hostí, po ktorej 2:50 min pred koncom duelu prehrávali 95:107. Warriors v tejto sezóne ešte neprehrali, ak nedovolili súperovi skórovať 100 bodov. V tabuľke Západnej konferencie majú iba o jedno víťazstvo menej ako spolulíder súťaže Memphis.

„Býkov“ trápia zranenia

Päťzápasovú šnúru úspechov ťahajú hráči Denveru, ktorí zdolali zraneniami zdecimované Chicago 114:109. Bulls mali v Colorade k dispozícii iba dvoch zdravých podkošových hráčov a ešte v prvej štvrtine im pre problémy so zadným stehenným svalom ľavej nohy vypadol zo zostavy Derrick Rose. „Máme dva zápasy za dva dni, zápasíme s únavou a posledné, po čom túžim, je vrátiť sa tam, kde som bol,“ povedal navrátilec po zranení Rose, ktorý v pondelok v Salt Lake City odohral bezmála 25 minút.

Druhý tím Východnej konferencie Washington zaváhal v domácom súboji s Atlantou 102:106. V mikrosúboji stredných rozohrávačov bodovo prevýšil Jeff Teague Johna Walla 28:21, hrdinami hostí však bola dvojica striedajúcich hráčov Mike Scott a Shelvin Mack, ktorá sa v úvode štvrtej štvrtiny postarala o šnúru 12 bodov na 82:73. Až do polovice záverečnej dvanásťminútovky neskóroval za Atlantu žiaden iný hráč. „Tí chlapci majú obrovskú dávku sebavedomia. Veria si navzájom vo všetkom, čo robia pod oboma košmi,“ pochválil svojich žolíkov tréner Mike Budenholzer.

Sumáre utorňajších stretnutí zámorskej basketbalovej NBA:
Washington – Atlanta 102:106 (19:22, 20:19, 28:27, 35:38)

Najviac bodov: Wall 21 (13 asistencií), Pierce 14, Beal 13 – Teague 28, Millsap (11 doskokov) a Scott po 17

https://www.youtube.com/watch?v=wupl-4ld3HA

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Derrick RoseStephen Curry