Video: Pálkara Philippa Hughesa zabila loptička počas zápasu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Phillip Hughes
Austrálčan Phillip Hughes zomrel po zásahu loptičkou do hlavy. Foto: SITA/AP

SYDNEY 27. novembra (WEBNOVINY) – Svetom kriketu otriasla smrť austrálskeho pálkara Philippa Hughesa, ktorý napokon prehral boj s následkami úderu loptičkou do hlavy. Tragický incident sa odohral v utorňajšom zápase domácej súťaže prvej triedy Sheffield Shield medzi tímami Južnej Austrálie a Nového Južného Walesu.

Ľavák v zostave Južnej Austrálie Hughes nezasiahol nahodenú loptičku pálkou, tá ho trafila do oblasti ľavého ucha, následne stratil rovnováhu a zrútil sa na zem. Vedomie už viac nenadobudol, previezli ho do Nemocnice sv. Vincenta, kde postúpil operáciu. Vo štvrtok však Hughes podľahol masívnemu krvácaniu do mozgu.

„Sme zdrvení stratou milovaného syna a brata Phillipa. Kriket bol jeho život, milovali sme ho spolu s ním. Ľúbime ťa,“ znie vyznanie hráčovej rodiny, ktoré prečítal kapitán austrálskej reprezentácie Michael Clarke. „Nepochybne patril k vychádzajúcim hviezdam, celá kariéra bola pred ním. Vo svete športu sa neraz mrhá slovom tragédia, ale tento nešťastný incident je skutočnou životnou tragédiou. Navyše pár dní pred jeho narodeninami. Phillip odišiel príliš skoro,“ povedal výkonný riaditeľ Cricket Australia James Sutherland na margo hráča, ktorý mal v nedeľu 30. novembra osláviť 26. narodeniny.

Hughes stihol odohrať za Austráliu 26 medzištátnych zápasov kategórie „test“. Debutoval v roku 2009. Na jeho úmrtie reagoval celý kriketový svet. Pakistan a Nový Zéland zrušili štvrtkové pokračovanie vzájomného stretnutia v Spojených arabských emirátoch. Neuskutoční sa ani plánovaný súboj Austrálie s Indiou, ktorý sa mal začať v piatok.

Video: Philippa Hughesa trafila loptička do hlavy počas zápasu

https://www.youtube.com/watch?v=WVVaYyn2cWg

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať