Slovenské hádzanárky sa víťazne naladili na šampionát

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Slovenské hádzanárky zdolali Ukrajinu
Hráčka Slovenska Andrea Kertészová (s loptou), hráčky Ukrajiny Olga Peredery (vľavo) a Anna Redka (vpravo) počas druhého medzištátneho prípravného zápasu v hádzanej žien medzi Slovensko - Ukrajina. Michalovce, 30. november 2014. Foto: SITA/Štefan Madaras

MICHALOVCE 30. novembra (WEBNOVINY) – Slovenské hádzanárske reprezentantky zvíťazili v nedeľňajšom medzištátnom prípravnom zápase v Michalovciach nad Ukrajinkami 29:23 (15:11).

Zverenky trénera Dušana Poloza odplatili svojim súperkám sobotňajšiu prehru z michalovskej Chemkostav arény (27:30) a úspechom v generálke sa víťazne naladili pred odchodom na decembrové majstrovstvá Európy v Chorvátsku a Maďarsku.

Obrazom: Slovenské hádzanárky zdolali Ukrajinu

Slovensko – Ukrajina 29:23 (15:11)

Zostava a góly SR: Ž. Tóthová, Gubiková, Súlovská – Czanik 2, Minárčiková 2, Wollingerová, Jakubisová 3, Súkenníková 1, R. Bíziková 1, Blažeková, Dubajová 1, M. Školková 5/1, Beňušková 1, S. Szarková 2, Rajnohová 1, Trehubová 8/2, Kertészová 1/1, Michnová 1/1

Najviac gólov za Ukrajinu: Nikolajenková 6/2, Borščenková 6/3

pok. hody: 5/5 – 6/5, vylúčené: 3 – 4, rozhodovali: V. Cibere a Gedeon (obaja SR), 600 divákov

Hlasy (zdroj: Sport2):

Dušan Poloz (tréner SR): „Dnes sme ukázali, že dokážeme hrať aj kvalitne. Počas víkendu sme odohrali tri dobré polčasy. Nevyšlo nám len sobotňajšie druhé dejstvo, ktoré bolo z našej strany katastrofálne. Za ten výkon prišla kritika do vlastných radov. Zápasy nám dali odpovede na otázniky a vykryštalizovali zostavu.“

Martina Školková (spojka SR): „Som rada, že som družstvu pomohla gólmi. Po sobotňajšom sklamaní sme si rozobrali chyby a v nedeľu to už išlo. Krídla behali, dobre sme bránili, máme na čom stavať a verím, že na ME bude naša forma gradovať.“

I. polčas

Slovenky dobre začali, išli do vedenia 2:0 a v 6. min po góle Trehubovej vyhrávali už 5:1. Na konci úvodnej desaťminútovky Ukrajinky znížili na 5:7, ale nasledovala trojgólová šnúra domácich na 10:5 po štvrťhodine hry.

V závere I. polčasu sa ukrajinské hráčky zásluhou dvoch úspešných pokutových hodov v podaní Borščenkovej dotiahli v 27. min na 11:13, ale Szarková s Rajnohovou zariadili polčasové vedenie SR 15:11.

II. polčas

Bíziková po zmene strán zvýšila po brejku na 16:11. Súperky však zužitkovali početnú výhodu a v 37. min zaostávali už len o dva góly (15:17). Ďalšie nepremenené šance priniesli ukrajinské zníženie na 18:19 a kouč SR Poloz si zobral oddychový čas. Jeho zverenky Trehubová a Michnová z pokutového hodu získali náskok 21:18.

Oslabenie pri vylúčení Trehubovej potrestali Ukrajinky dvoma gólmi a už to bolo znovu len o gól (23:22). Slovenky však nechceli pustiť vedenie z rúk. Jakubisová, Trehubová z pokutového hodu a Czanik ho poistili (26:22) a v záverečnej päťminútovke si víťazstvo bez problémov postrážili (29:23).

Slovenské hádzanárky zdolali Ukrajinu
Foto: SITA/Štefan Madaras

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie Slovenská hádzanárska reprezentácia žien