Phelps sa priznal, jazdil pod vplyvom alkoholu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Michael phelps
Americký plavec Michael Phelps na národnom plaveckom šampionáte v Irvine. Irvin, Spojené štáty americké, 9. augusta 2014. Foto: SITA/AP

BALTIMORE 19. decembra (WEBNOVINY) – Dvadsaťdvanásobný olympijský medailista v plávaní Michael Phelps tri mesiace po zatknutí priznal jazdu pod vplyvom alkoholu. Americký plavec vysvetľoval obvinenie v piatok ráno. Odsúdili ho na rok a pol podmienečne, v prípade porušenia podmienky naňho čaká rok za mrežami.

Dvadsaťdeväťročného majiteľa 18 najcennejších kovov spod piatich olympijských kruhov zatkli 30. septembra tohto roka. Opúšťal kasíno v centre Baltimoru, polícia ho zastavila po prekročení rýchlosti a prejazde dvojitou čiarou v tuneli. V krvi mu namerali 1,4 promile alkoholu, štát Maryland akceptuje 0,8 promile.

Riadiaci orgán plávania v Spojených štátoch amerických (USA Swimming) ho suspendoval na šesť mesiacov. Phelps v októbri nastúpil na šesťtýždňové liečenie. Problém s alkoholom za volantom mal už pred desiatimi rokmi, ako 19-ročný vyviazol vtedy s podmienečným trestom na 18 mesiacov a pokutou 250 USD.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Michael Phelps