Vonnová opäť triumfovala, doťahuje sa na historický rekord

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Vonnovej takmer historický triumf vo Val d´Isere
Americká reprezentantka v alpskom lyžovaní Lindsey Vonnová triumfovala v sobotňajšom zjazde vo francúzskom Val d´Isere s náskokom 19 stotín sekundy pred nemecko-rakúskym duom Viktoria Rebensburgová - Elisabeth Gőrglová. Foto: SITA/AP

VAL D´ISERE 20. decembra (WEBNOVINY) – Americká reprezentantka v alpskom lyžovaní Lindsey Vonnová má už na dosah vyrovnanie historického rekordu Rakúšanky Annemarie Moserovej-Prőllovej v počte víťazných pretekov vo Svetovom pohári.

Vonnová triumfovala v sobotňajšom zjazde vo francúzskom Val d´Isere s náskokom 19 stotín sekundy pred nemecko-rakúskym duom Viktoria Rebensburgová – Elisabeth Gőrglová. Preteky ešte pokračujú, ale zjazdárky s vysokými štartovými číslami by už nemali zasiahnuť do poradia na horných priečkach výsledkovej listiny.

Od vyrovnania historického rekordu ju delí jediný triumf

Vonnová má na konte už 61 víťazstiev v pretekoch SP a za legendárnou Rakúšankou zaostáva už len o jeden triumf. Vo Val d´Isere zvíťazila už tretí raz v zjazde (predtým 2010 a 2006), čím sa dostala v tomto stredisku na rovnakú úroveň s Moserovou-Prőllovou a Švajčiarkou Marie-Therese Nadigovou. Celkovo to bolo v sobotu v podaní skvelej Američanky päťdesiate pódiové umiestnenie v najrýchlejšej disciplíne bojov o krištáľové glóbusy.

Tridsaťročná Američanka po svojom návrate do kolotoča Svetového pohára zatiaľ podáva skvelé výkony. Predtým v kanadskom Lake Louise triumfovala v zjazde a v super G obsadila druhú priečku. V hodnotení zjazdu sa už dostala na čelo hodnotenia SP, keď bodovo dostihla Slovinku Tinu Mazeovú. Tá zostala neohrozene na čele celkového poradia SP s náskokom 269 bodov pred Rakúšankou Annou Fenningerovou. Tretia už je Vonnová s odstupom 284 bodov.

Zvíťazila aj napriek chybám

„Napriek tomu, že som urobila chybičky, dokázala som zrýchliť a zvíťaziť. Bojovala som, hľadala správnu líniu a keď bolo treba, išla viac do podrepu,“ cituje Vonnovú server ORF.

Sympatická zjazdárka a tvár mnohých reklamných kampaní Vonnová vlani po druhej operácii kolena prišla nielen o takmer celú sezónu, ale aj o účasť na ZOH 2014 v Soči. Teraz má olympijská šampiónka v zjazde z Vancouveru 2010 pred sebou cieľ uspieť na svetovom šampionáte, ktorý sa vo februári 2015 uskutoční na americkom snehu vo Vaile a Beaver Creeku. V dlhodobejšom horizonte chce byť úspešná aj na ZOH 2018 v kórejskom Pjongčangu, ktoré by mali byť pre ňu vrcholom kariéry.

Svetový pohár v alpskom lyžovaní – Val d´Isere (Fr.):

Zjazd žien: 1. Lindsey Vonnová (USA) 1:44,47 min, 2. Viktoria Rebensburgová (Nem.) a Elisabeth Gőrglová (Rak.) obe +0,19, 4. Lara Gutová +0,39, 5. Dominique Gisinová a Fabienne Suterová (všetky Švaj.) +0,46, 7. Tina Mazeová (Slovin.) +0,48.

Poradie vo Svetovom pohári (po 11 z 34 pretekov): 1. Tina Mazeová (Slovin.) 596 bodov, 2. Anna Fenningerová (Rak.) 327, 3. Lindsey Vonnová (USA) 312, 4. Kathrin Zettelová (Rak.) 290, 5. Mikaela Shiffrinová (USA) 285, 6. Maria Pietiläová-Holmnerová (Švéd.) 283,… 49. Veronika Velez-Zuzulová (SR) 38.

Poradie v hodnotení zjazdu (po 3 z 8 pretekov): 1. Lindsey Vonnová (USA) 232 bodov, 2. Tina Mazeová (Slovin.) 168, 3. Viktoria Rebensburgová (Nem.) 151, 4. Anna Fenningerová (Rak.) 133, 5. Julia Mancusová 112, 6. Stacey Cooková (obe USA) 109

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Anna FenningerováFacundo BagnisJulia MancusováKathrin ZettelováLindsey VonnováMikaela ShiffrinováTina MazeováVeronika Velez-ZuzulováViktoria Rebensburgová