Slováci chcú zostať v hre o postup, urobia pre to maximum

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Slovenskí hádzanári
Hádzanári Slovenska pred kvalifikačným zápasom o postup na ME 2014. Foto: SITA/Viktor Zamborský

BRATISLAVA 28. apríla (WEBNOVINY) – Hádzanári Slovenska sa ocitli v rovnakej situácii, v akej sa aktuálne nachádzajú v kvalifikácii ME 2016, aj pred dvoma rokmi. Po dvoch zápasoch s favoritmi skupiny cestovali na tretí zápas do Lotyšska s cieľom získať prvé body. V Dobele vyšli naprázdno, keď prehrali 24:28, a napokon ani nepostúpili na kontinentálny šampionát 2014 v Dánsku.

Lotyšov chceme prevýšiť agresívnou hrou v útoku, tvrdí tréner Heister

Aj teraz majú Slováci v bojoch o účasť na budúcoročných ME v Poľsku na konte bodov nulu po jesenných prehrách so Slovincami (25:31) a Švédmi (23:33). V tabuľke 3. skupiny sú na 3. mieste o skóre pred Lotyšmi, s ktorými si zmerajú sily tento týždeň dvakrát. Najskôr v rámci 3. kola kvalifikačných bojov v stredu 29. apríla od 18.35 h SELČ opäť v Dobele a potom v 4. kole v sobotňajšom odvetnom zápase (2. 5.) od 18.00 h v Hlohovci.

„Urobíme maximum, aby sme najbližšie dve stretnutia zvládli úspešne a zostali v hre o postup. Lotyšsko je húževnatý súper, čo ukázal aj v predchádzajúcich dueloch, a nemôžeme si dovoliť ho podceniť. Chceme vychádzať z dôraznej obrany, presadzovať sa z protiútokov a takisto prevýšiť Lotyšov agresívnou hrou v útoku,“ uviedol tréner Zoltán Heister, ktorý dal svojim zverencom jednoznačnú úlohu: dva zápasy – štyri body.

Kormidelník SR sa bude spoliehať aj na skúseného tvorcu hry Csabu Szücsa. „Treba ešte zabojovať, stále je o čo hrať. Ak chceme pomýšľať na postup, potrebujeme oba duely vyhrať,“ tvrdí legionár pôsobiaci v nemeckej bundeslige v drese TSV Hannover-Burgdorf.

Pekár sa naplno sústredí na reprezentáciu

Kapitán národného tímu Radovan Pekár odložil klubové záležitosti v Tatrane Prešov bokom a naplno sa sústredí na povinnosti v reprezentácii. „Chceli by sme nadviazať na naše výkony z januárového turnaja vo Švajčiarsku, teda najmä zo zápasu proti Bielorusom. Keď ho zopakujeme a určité veci ešte vylepšíme, mali by sme byť úspešní aj proti Lotyšom,“ poznamenal pozitívne naladený Pekár.

Pred utorkovým presunom do dejiska kvalifikačného stretnutia sa v Bratislave pripravoval osemnásťčlenný káder, z ktorého 17 hráčov figurovalo aj vo výprave smer Lotyšsko. Doma napokon zostala spojka HC Sporta Hlohovec Michal Holdoš.

Okrem duelu Lotyšsko – Slovensko sa bude hrať v stredu aj šláger 3. skupiny medzi družstvami figurujúcimi zatiaľ na dvoch postupových priečkach. Vo Växjö privíta Švédsko ako líder tabuľky od 19.15 h Slovinsko.

Najbližší program 3. skupiny II. fázy kvalifikácie ME 2016 – 3. kolo:

streda 24. apríla:

DOBELE

Lotyšsko – Slovensko (18.35 h SELČ, rozhodujú: Hansen a Pettersen z Nórska)

VÄXJÖ

Švédsko – Slovinsko (19.15)

Tabuľka:

1. Švédsko 2 2 0 0 66:46 4

2. Slovinsko 2 2 0 0 70:53 4

3. Slovensko 2 0 0 2 48:64 0

4. Lotyšsko 2 0 0 2 51:72 0

Doterajšie výsledky:

Slovinsko – SR 31:25, Švédsko – Lotyšsko 33:23, Lotyšsko – Slovinsko 28:39, SR – Švédsko 23:33

Nominácia mužskej reprezentácie hádzanárov Slovenska na zápas 3. kola kvalifikácie ME 2016 proti Lotyšsku:

brankári: Teodor Paul (Grundfos Tatabánya KC/Maď.), Miloš Putera (TV Grosswallstadt/Nem.), Marián Žernovič (HC Sporta Hlohovec)

pivoti: Michal Kopčo (Tatran Prešov), Martin Slaninka (HK Agro Topoľčany)

krídla: Branislav Cigáň, Martin Briatka (obaja HK Agro Topoľčany), Miroslav Volentics, Tomáš Kysel (obaja ŠKP Bratislava)

spojky: Csaba Szücs ml. (TSV Hannover-Burgdorf/Nem.), Patrik Hruščák (HC Empor Rostock/Nem.), Marek Mikéci (HSG Varel-Friesland/Nem.), Radovan Pekár, Oliver Rábek (obaja Tatran Prešov), Ľubomír Ďuriš (HC Sporta Hlohovec), Ivan Kucharik (HK Agro Topoľčany), Tomáš Vallo (MŠK Považská Bystrica)

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Miroslav VolenticsZoltán Heister
Firmy a inštitúcie Slovenská hádzanárska reprezentácia