Slovenskí volejbalisti prehrali s Egyptom, zabojujú o bronz

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Slovenskí volejbalisti
Egyptský hráč Mohamed Masoud (vľavo v popredí) a slovenskí hráči František Ogurčák (vpravo) a Matej Kubš (v pozadí) počas semifinále Svetovej ligy mužov - Final Four III. skupiny - Bratislava v zápasei Slovensko - Egypt. Bratislava, 4. júl 2015. Foto: SITA/Robert Tappert

BRATISLAVA 4. júla (WEBNOVINY) – Slovenská mužská volejbalová reprezentácia nepostúpila do nedeľňajšieho finále na turnaji Final Four III. výkonnostnej divízie Svetovej ligy v Bratislave. Zverenci talianskeho trénera Flavia Gulinelliho prehrali vo večernom sobotňajšom semifinále v Aegon aréne s Egypťanmi 1:3 (-23, 22, -25, -23).

Egypťania vyzvú v nedeľu od 20.30 h vo finále Čiernohorcov, ktorí v úvodnom semifinále zvíťazili nad Číňanmi 3:1 (21, 21, -22, 15). Víťaz finálového duelu si zabezpečí miestenku do II. divízie Svetovej ligy 2016. Slováci a Číňania si v nedeľu od 17.30 zmerajú sily v súboji o konečné tretie miesto na Final Four.

Svetová liga volejbalistov – Final Four III. divízie – sobota – semifinále:
Slovensko – Egypt 1:3 (-23, 22, -25, -23)

– Egypt postúpil do finále, Slovensko bude hrať o 3. miesto

Rozhodovali: Olejnik (Rus.) a Saltalippi (Tal.)

Zostavy:

Slovensko: Kohút, M. Sopko st., Masný, Červeň, Lux, Paták, liberá Kubš a Vydarený (Ogurčák, Skladaný, Michalovič, Kašper, Horník)

Egypt: Bekhit, Abou, Abdelhay, Masoud, Moneim, Shafik, libero Moawad (O. Hassan, Thakil, Abdalla, Elkotb)

Slováci si vybojovali tri setbaly

V úvode prvého setu mali mierne navrch Egypťania. Slováci vyrovnali pri podaní kapitána Masného (10:10), následne však hostia získali tri body v sérii a viedli 13:10. Slováci znížili na 14:15, Egypťania však opäť udreli a mali päťbodový náskok (20:15). Domáci volejbalisti zabrali a skorigovali na 19:21, no onedlho museli čeliť štyrom setbalom – 20:24. Keď sa zdalo, že Slováci môžu odvrátiť aj štvrtú hrozbu ukončenia setu, Egypťania zablokovali Patákov útok a tým uspeli 25:23.

Štyri Luxove body po sebe (tri esá a útok) znamenali slovenské vedenie 14:10 v druhom sete. Po druhom technickom oddychovom čase bol náskok domácich ešte výraznejší (20:12). Egypťania sa ešte raz mohutne nadýchli a znížili na 21:22, Slováci si však vybojovali tri setbaly a druhý aj premenili – 25:22.

Egypťania si víťazstvo nenechali vziať

V polovici tretej časti hry viedli hostia o päť bodov (13:8), slovenskí hráči dokázali vyrovnať na 13:13 najmä zásluhou Sopkových výborných podaní. V závere setu mali Egypťania k dispozícii dva setbaly, Slováci však získali tri body v sérii a sami mohli ukončiť tretiu časť. Nepremenili však a hostia svoju tretiu možnosť využili – 27:25.

Egypťania povzbudení úspechom v treťom sete viedli počas prvého technického prerušenia vo štvrtom dejstve 8:4. Paták esom znížil na 10:12, no počas nasledujúceho oddychového času mali hostia opäť štyri body k dobru (16:12) a neskôr viedli aj 19:15. Slováci ešte skorigovali na 21:22, ale Egypťania si už víťazstvo vo štvrtom sete aj zápase nenechali vziať.

Druhý výsledok semifinále:
Čierna Hora – Čína 3:1 (21, 21, -22, 15)

– Čierna Hora postúpila do finále, Čína bude hrať o 3. miesto

108 minút, rozhodovali: Boudaya (Tun.) a Mezoffy (Maď.), 1500 divákov

Zostavy:

Čierna Hora: Čulafič, Bojič, Čuk, Čačič, Ječmenica, Dabovič, libero Rašovič (Milič, Babič, Strugar, Vukašinovič, Minič)

Čína: Jüan, Čang, Cchuej, Keng, Čang, Ťiao, liberá Tchung a Kche (Li, Sung, Žao, Taj, Ťi)

Ďalší program Final Four:

nedeľa 5. júla:

o 3. miesto: Čína – Slovensko (17.30)

finále: Čierna Hora – Egypt (20.30)

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie Slovenská volejbalová reprezentácia