ODPOVEĎ: Najúspešnejší volejbalový tím nebude v extralige

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Chemes Humenné - VT UNICEF Bratislava 3:0
Zľava: Hráč Bratislavy Joseph Sunder, hráči Humenného Milan Javorčík a Milan Mizerák počas zápasu finále play-off Extraligy mužov vo volejbale medzi VK Chemes Humenné a Volley Teamom Unicef Bratislava. Humenné, 24. apríl 2013. Foto: SITA/Štefan Madaras

BRATISLAVA 7. júla (WEBNOVINY) – Podľa § 8 ods.3 zákona č. 167/2008 Z. z. o periodickej tlači a agentúrnom spravodajstve portál Webnoviny.sk uverejňuje odpoveď na správu agentúry SITA, ktorú vydala 30. júna 2015 o 12:44 pod názvom VOLEJBAL: Chemes Humenné sa neprihlási do extraligy, končí aj mládež:

Na portáli Webnoviny.sk správa vyšla pod názvom: Najúspešnejší slovenský volejbalový tím nebude v extralige

Správa agentúry SITA (s názvom VOLEJBAL: Chemes Humenné sa neprihlási do extraligy, končí aj mládež) obsahovala nepravdivé, tendenčné a skresľujúce tvrdenia.

Prinášame odpoveď mesta Humenné v plnom znení:
,,

Dňa 12.01.2015 bola na Mestský úrad v Humennom doručená žiadosť, ktorou volejbalový klub CHEMES Humenné požiadal o pridelenie dotácie na:

– úhradu nákladov spojených s prenájmom telovýchovných zariadení

– činnosť mládežníckych družstiev v oficiálnych súťažiach SVF

– na nákup materiálneho zabezpečenia mládežníckych družstiev, športovej výstroje a výzbroje

– na zabezpečenie tréningových jednotiek pomôckami, tréningovým náradím

– krytie nákladov súvisiacich s organizáciou a servisom majstrovských stretnutí mládežníckych družstiev (cestovné, stravné, rozhodcov a organizátorov)

Dňa 31.03.2015 prijalo Mestské zastupiteľstvo v Humennom uznesenie č. 25/2015 o poskytovaní dotácií z rozpočtu mesta. MsZ schválilo dotácie volejbalovému klubu aj napriek tomu, že jeho majiteľ zverejnil dňa 08.12.2014 prostredníctvom tlačovej agentúry TASR svoje stanovisko, v ktorom okrem iného uviedol: „Týmto prehlasujem, že budeme pokračovať v Spišskej Novej Vsi pod novým názvom ŠK Chemes Spišská Nová Ves„.

Mesto dvom športovým klubom pozastavilo dotáciu z ekonomických alebo právnych dôvodov. V prípade VK Chemes Humenné – nie je jasné, pod ktorým klubom pôsobí mládež (dievčenské alebo chlapčenské mužstvo) a vo volejbalovom klube došlo k vylúčeniu dievčat z tréningového procesu.

Volejbalový klub má doteraz zaregistrované tri rôzne subjekty. Občianske združenia, právnické osoby, pričom nie je jasné ich prepojenie.

Keďže dotácie mesta Humenné sú určené pre mládež a v žiadosti nebolo rozlíšené, či ide o dievčatá alebo chlapcov, prípadne pre mládež ako takú, kde spadajú chlapci aj dievčatá, primátorka mesta zatiaľ žiadnu zmluvu nepodpísala, kým sa tieto veci nevyjasnia. Následne ak budú tieto otázky právne vysporiadané, mesto Humenné dotácie vyplatí podľa Všeobecne záväzného nariadenia č. 92/2008 zo dňa 31.03.2015.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie VK Chemes Humenné