Listopadová po rekorde získala pre Slovensko ďalšiu medailu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Katarína Listopadová
Slovenská plavkyňa Katarína Listopadová počas rozplavieb v disciplíne 200 metrov polohové preteky. Foto: SITA/Jozef Jakubčo

GWANG-ČU 8. júla (WEBNOVINY) – Slovenská plavkyňa Katarína Listopadová získala bronzovú medailu v stredajšom finále motýľkarskej stovky na svetovej univerziáde v kórejskom Gwang-ču.

Dvadsaťdvaročná členka VŠC Dukla Banská Bystrica dohmatla v osobnom rekorde 58,37 s. Triumfovala Číňanka Lu Jing za 57,83, strieborný kov si vyplávala Talianka Elena di Liddová (58,29).

Listopadová dosiahla zatiaľ najvýznamnejší úspech

Veľmi sa tešíme z tohto úspechu. Je to prvá medaila z univerziády od čias Martiny Moravcovej, navyše Katka si utvorila osobák, takže super. Trochu nás mrzí, že sme sa museli odhlásiť z 200 m voľný spôsob práve pre stovku motýlik, keďže to kolidovalo, ale máme radosť z medaily,“ uviedol pre agentúru SITA jeden z trénerov úspešnej slovenskej plavkyne Miroslav Machovič.

Jeho zverenka pridala: „Veľmi sa teším. Bojovala som ako drak, aby som spravila radosť sebe, ale najmä fanúšikom. Je to moja prvá ozajstná medaila z takýchto veľkých pretekov. Výborný pocit, že sa tá drina vyplatila. Je to pre mňa najlepšia motivácia do ďalšej práce.“

Bronzový univerziádny úspech v stredajšej motýľkarskej stovke, to je dosiaľ najvýznamnejší míľnik v plaveckej kariére slovenskej reprezentantky Kataríny Listopadovej. „Myslím si, že v osobnej hierarchii radím tento úspech na prvé miesto. Ani nie tak pre medailu, aj keď tá je tiež úplná bomba, ale z dôvodu zlepšeného času,“ referovala pre SITA Listopadová.

Blížia sa majstrovstvá sveta v Rusku

Pre členku banskobystrickej Dukly bolo podujatie v Nambu University Aquatics Center v kórejskom Gwang-ču tak ako pre ďalších iných plavcov špecifické, keďže vrchol sezóny v dlhom bazéne – majstrovstvá sveta v ruskej Kazani – príde na rad už začiatkom augusta (2. – 9. 8.).

„Celé preteky som šla z plného tréningu, k tomu ešte obrovský časový posun sedem hodín. O to je tento úspech cennejší, naozaj sa teším, že to takto vyšlo. A ďakujem všetkým za podporu,“ pridala ešte úradujúca najlepšia republiková plavkyňa , ktorá už má splnený A-limit na spomenutý svetový šampionát aj na olympijské hry do Ria de Janeiro 2016.

Dosiaľ najprenikavejším úspechom v kariére Bratislavčanky bolo 8. miesto na 100 m motýlik na ME v dlhom bazéne v nemeckom Berlíne 2014 (vtedy za 58,79).

PLÁVANIE

100 m motýlik – finále žien: 1. Lu Jing (Čína) 57,83, 2. Elena di Liddová (Tal.) 58,29, 3. Katarína Listopadová (SR) 58,37

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Katarína Listopadová