Tréner volejbalistov po neúspešnej Svetovej lige skončil

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Flavio Gulinelli
Hlavný tréner slovenskej volejbalovej reprezentácie Flavio Gulinelli Foto: SITA/Jozef Jakubčo

BRATISLAVA 8. júla (WEBNOVINY) – Správna rada Slovenskej volejbalovej federácie na svojom mimoriadnom zasadnutí v stredu 8. júla odvolala s okamžitou platnosťou talianskeho trénera mužskej reprezentácie SR Flavia Gulinelliho aj s jeho realizačným tímom.

Dôvodom tohto kroku sú neuspokojivé výsledky a nesplnenie dvoch z troch reálnych cieľov, ktorými boli postup na majstrovstvá sveta 2014 a postup do 2. skupiny Svetovej ligy v roku 2015.

Päťdesiatsedemročný rodák z talianskeho Asti viedol slovenskú reprezentáciu od novembra 2013, keď vystriedal Štefana Chrtianskeho a absolvoval s tímom štyri významné podujatia. Gulinelli s asistentom Marekom Kardošom viedli Slovensko v 41 zápasoch s bilanciou 21 víťazstiev a 18 prehier (2 zápasy sa skončili 2:2), v súťažných zápasoch mali bilanciu 12 víťazstiev a 13 prehier.

Správna rada SVF poverila prezidenta SVF Ľubora Halandu rokovať s potenciálnymi kandidátmi na post hlavného trénera. Meno nového kormidelníka oznámi SVF v najbližších dňoch. Slovenskú reprezentáciu čakajú v tomto roku ešte majstrovstvá Európy v Bulharsku a Taliansku, ktoré sa uskutočnia v októbri.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie Slovenská volejbalová reprezentácia