Na zimnej olympiáde v Soči zabránili teroristickým útokom

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Záverečný ceremoniál na olympiáde v Soči
Olympijské Soči sa so zimnými hrami rozlúčilo veľkolepým ohňostrojom. Foto: SITA/AP

MOSKVA 31. júla (WEBNOVINY) – Šéf ruskej domácej tajnej služby FSB Nikolaj Bortnikov vo štvrtok oznámil, že Spojené štáty, Gruzínsko a západoeurópske krajiny pomohli zabrániť teroristickým útokom počas minuloročných zimných olympijských hier v Soči. Informáciu priniesla tlačová agentúra AP.

Olympijské hry sa konali v ruskom rekreačnom stredisku Soči na pobreží Čierneho mora v čase zvýšených obáv, že povstalci z neďalekých nepokojných kaukazských republík vrátane Čečenska plánujú na dejisko olympiády útoky. Rusko zaviedlo výnimočne prísne bezpečnostné opatrenia, ktoré dostali prezývku „oceľový kruh“ okolo Soči. Strážili ho vojnové lode, lietadlá a drony.

Obrazom: Záverečný ceremoniál na olympiáde v Soči

Šéf ruskej Federálnej bezpečnostnej služby (FSB) Bortnikov vyhlásil, že počas zimnej olympiády a jej prípravy sa „nám spoločne s našimi partnermi z mnohých vlád, predovšetkým z Francúzska, Nemecka, Rakúska, USA a Gruzínska, podarilo zabrániť množstvu útokov na olympijského ciele,“ ako informovali ruské tlačové agentúry. V správach sa neuvádzali ďalšie podrobnosti.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať