Daria Domračevová neobháji veľký glóbus, vynechá celú sezónu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Daria Domračevová vyhrala ženské stíhacie preteky
Ženské stíhacie preteky na 10 km na Svetovom poháre v biatlone v Pokljuke vyhrala Bieloruska Daria Domračevová. Foto: SITA/AP

MINSK 4. augusta (WEBNOVINY) – Bieloruská biatlonistka Daria Domračevová nebude obhajovať veľký glóbus za celkový triumf vo Svetovom pohári. Vynechá celú sezónu 2015/2016. Povedala to pre portál Pressball.by. Od pondelka 28-ročnej trojnásobnej zlatej olympijskej medailistke zo Soči 2014 v júli diagnostikovali mononukleózu.

Pristúpila som k tomuto rozhodnutiu po dôkladných úvahách a analýzach. Pohrávala som sa takouto alternatívou hneď po dobytí Svetového pohára a urobila som chybu, že som nepočúvala môj organizmus. Naplánovala som si len redukciu programu, aby som znížila záťaž. Trénovať som začala s veľkým entuziazmom a všetko vyzeralo byť v poriadku. Telo však neoklamete,“ vyhlásila Domračevová.

Ochorenie spätne vnímam ako dôkaz správnosti prvotných zámerov vypustiť celý rok. Samozrejme, mohla by som teraz tlačiť na pílu a ísť na zimu do toho, ale po konzultáciách s odborníkmi som uznala, že citlivejším postupom bude oddych. Som si istá, že mi prospeje. Vrátim sa silnejšia a motivovanejšia,“ predznamenala dvojnásobná majsterka sveta.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Daria Domračevová