Prešovskí hádzanári si na Turnaji majstrov zahrajú finále

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Tatran Prešov oplatil Metalurgu Skopje prehru v SEHA League
Zľava: Marko Neloski zo Skopje a Dominik Krok z Prešova v zápase 13. kola SEHA GSS League medzi Tatran Prešov (Slovensko) - Metalurg Skopje (Macedónsko). Prešov, 4. február 2014. Foto: SITA/Viktor Zamborský

DOBOJ 20. augusta (WEBNOVINY) – Tretí zápas a tretie víťazstvo. To je doterajšia bilancia hádzanárov Tatrana Prešov na 47. ročníku medzinárodného Turnaja majstrov v Doboji v Bosne a Hercegovine.

Hráči úradujúceho slovenského šampióna zdolali vo štvrtok turecký Antalyaspor presvedčivo 37:26 (18:14), s plným počtom bodov sa v predstihu stali víťazmi základnej A-skupiny a ako obhajcovia prvenstva postúpili do finále.

Šarišania boli prakticky celý duel vo vedení, ktoré po zmene strán zvýšili aj na dvojciferný rozdiel (35:25) a s prehľadom doviedli zápas do úspešného konca. Najlepším strelcom v drese Tatrana bol 9-gólový Viačeslav Sadovyj.

Prešovčania majú na ceste za dosiahnutím tretieho celkového triumfu na podujatí pred sebou ešte jednu prekážku, v sobotňajšom finále sa od 20.30 h stretnú s prvým tímom B-skupiny, v ktorej účinkuje slovinské Velenje, srbský Nový Sad, reprezentácia Saudskej Arábie a Banja Luka z Bosny a Hercegoviny.

Výsledok – 47. ročník Turnaja šampiónov v Doboji – A-skupina:
Tatran Prešov – HC Antalyaspor Antalya (Tur.) 37:26 (18:14)

Najviac gólov za Tatran: Sadovyj 9

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie 1. FC Tatran Prešov