Hádzanári Prešova začali SEHA League výhrou nad nováčikom

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Tatran Prešov oplatil Metalurgu Skopje prehru v SEHA League
Zľava: Marko Neloski zo Skopje a Dominik Krok z Prešova v zápase 13. kola SEHA GSS League medzi Tatran Prešov (Slovensko) - Metalurg Skopje (Macedónsko). Prešov, 4. február 2014. Foto: SITA/Viktor Zamborský

SKOPJE 2. septembra (WEBNOVINY) – Hádzanári Tatrana Prešov úspešne vstúpili do 5. ročníka nadnárodnej „SEHA /South East Handball Association/ Gazprom League“, keď v stredajšej predohrávke 6. kola zvíťazili na pôde macedónskeho nováčika súťaže RK Maks Strumica 31:24 (14:10).

V úvode boli vo vedení hráči Strumice, po štvrťhodine hry vyhrávali 5:3. Prešovčania však vzápätí štyrmi presnými zásahmi otočili skóre na svoju stranu (7:5), v ďalšom priebehu I. polčasu zvýšili svoj náskok na päť gólov (14:9), ale posledné slovo pred prestávkou mali domáci.

Šarišanom po zmene strán stačilo jedenásť minút, aby ešte zveľadili svoje vedenie na „bezpečný“ osemgólový rozdiel (21:13). Macedónsky tím potom síce skorigoval na 20:25, ale Tatran už zdramatizovanie duelu v Skopje nepripustil. Najlepším strelcom hostí bol sedemgólový český krídelník Tomáš Číp.

Zverenci trénera Rastislava Trtíka, pre ktorého to bola úspešná premiéra v SEHA League, majú po úvodnom vystúpení na konte 3 body, vďaka čomu sa v neúplnej tabuľke dostali k maďarskému Veszprému na líderskú pozíciu.

Úradujúci slovenský šampión sa najbližšie v tejto súťaži predstaví v sobotu 5. septembra o 18.00 h, keď vo svojej Tatran handball aréne privíta v rámci 2. kola ďalšieho nováčika – srbský RK Spartak Vojput.

Výsledok – streda – SEHA Gazprom League 2015/2016 – predohrávka 6. kola:
RK Maks Strumica (Maced.) – Tatran Prešov (SR) 24:31 (10:14)

Najviac gólov: Pecakovski 9/4, Dimitrijeski 7 – Číp 7, Furlan 5, Antl 5/1

Pok. hody: 7/4 – 3/3, vylúčení: 2 – 5, rozhodovali: Jurinovič a Mrvica (obaja Chorv.)

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie 1. FC Tatran Prešov