Andrej Kiska prijal chodca Tótha, zaujal ho pekinský úspech

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Andrej Kiska prijal majstra sveta v chôdzi Mateja Tótha
Sprava: Prezident SR Andrej Kiska a majster sveta v chôdzi na 50 km Matej Tóth počas prijatia v Prezidentskom paláci. Bratislava, 16. september 2015. Foto: SITA/Ľudovít Vaniher

BRATISLAVA 16. septembra (WebNoviny.sk) – Majstra sveta v chôdzi na 50 km Mateja Tótha, historicky prvého svetového šampióna v kráľovnej športov v ére samostatnosti, prijal v stredu prezident SR Andrej Kiska. Na stretnutí s hlavou štátu sa zúčastnil aj Tóthov tréner vo VŠC Dukla Banská Bystrica Matej Spišiak.

Svetový šampión po stretnutí s Andrejom Kiskom prezradil, že prezident sa najviac zaujímal o historický pekinský úspech. „Pýtal sa ma, na čo myslím počas pretekov, ako sa občerstvujem a ako komunikujem s trénerom. Na pretras prišla aj situácia, keď som si musel odskočiť na toaletu,“ informoval 32-ročný chodec banskobystrickej Dukly.

Pre Mateja Tótha bolo pozvanie k prezidentovi republiky veľmi cenné. „Pozvaní teraz dostávam veľa, ale toto si vážim najviac. Pán prezident mi už po víťazstve telefonoval priamo do Pekingu a jeho záujem si nesmierne vážim,“ zdôraznil Tóth.

Obrazom: Andrej Kiska prijal majstra sveta v chôdzi Mateja Tótha

Ani dva týždne po zisku zlatej medaily na MS sa ešte poriadne nezastavil. „Nečakal som taký záujem. Som až šokovaný, aké je z môjho úspechu veľké haló. Je to úžasný pocit, keď ma ľudia na ulici spoznávajú, pozývajú ma najvyšší ústavní činitelia a stretávam sa s vplyvnými ľuďmi. Samozrejme, je to dosť náročné. Človek je unavený, potreboval by som aj trochu viac potrénovať. Všetko ide veľmi rýchlo, no zatiaľ to zvládam. Jediné, čo ma mrzí, je, že sa nemôžem venovať mojej rodinke,“ priznal Matej Tóth, ktorý v stredu večer odletel do Brazílie, kde si prezrie miesto plánovaného predolympijského kempu a priamo v Riu de Janeiro aj chodecký okruh, na ktorom sa bude súťažiť na budúcoročnej olympiáde.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Andrej KiskaMatej SpišiakMatej Tóth