Matej Tóth spôsobil v Riu rozruch, zatienil miestne hviezdy

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Slovensko má prvého atletického majstra sveta v histórii
Majster sveta v chôdzi na 50 km Matej Tóth. Foto: SITA/AP

JUIZ DE FORA 20. septembra (WebNoviny.sk) – Slovenská atletická minivýprava pokračovala v tréningovo-inšpekčnej ceste v brazílskom meste Juiz de Fora, kde skúmala podmienky pre záverečný kemp pred olympijskými hrami v Riu de Janeiro. „Program máme nabitý od rána do večera, museli sme dokonca z časových dôvodov odmietnuť aj stretnutie s primátorom mesta Juiz de Fora a jeho predstaviteľmi, keďže už v nedeľu sme sa presunuli do 200 km vzdialeného Ria de Janeiro,“ informoval šéftréner Slovenského atletického zväzu Martin Pupiš.

Tóth zatienil miestne hviezdy

O svetového šampióna v chôdzi na 50 km Mateja Tótha bol obrovský záujem. Keď novinári sledujúci volejbalový duel miestneho klubu z Juiz de Fora s tímom Sada Cruzeiro, ktorý je víťazom klubových MS 2013, zistili, že duel sleduje aj zlatý medailista z Pekingu, okamžite sa naňho vrhli.

Matej Tóth poskytol viacero rozhovorov pre televízie i ďalšie miestne médiá. Po zápase nechýbalo ani fotografovanie sa s divákmi. Tridsaťdvaročný chodec banskobystrickej Dukly však počas pobytu v Brazílii nezabúdal ani na športovú prípravu, presne 11 mesiacov pred štartom olympijskej päťdesiatky v Riu absolvoval v sobotu dlhší vytrvalostný tréning.

Slováci skontrolujú chodecký okruh v Riu

Trojčlenná slovenská výprava – okrem šéftrénera a Mateja Tótha je v nej aj kouč svetového šampióna Matej Spišiak – sa v nedeľu presunula do dejiska Hier XXXI. olympiády v Riu de Janeiro. Plánuje si pozrieť chodecký okruh a ďalšie športoviská. „Organizátori nevpúšťajú do olympijskej dediny okrem ľudí z MOV nikoho. Snažíme sa v koordinácii s pracovníkom Slovenského olympijského výboru Romanom Hanzelom vybaviť si výnimku a pozrieť sa, čo čaká v dedine našich športovcov,“ poznamenal Martin Pupiš.

Osemdňový tréningovo-inšpekčný pobyt v Brazílii ponúkol SAZ takmer dvom desiatkam atlétov a ich trénerom, ktorí kandidujú na účasť na OH 2016. „Po náročnej letnej sezóne, keď mnohí už nechcú lietadlo či hotel ani vidieť, sa napokon pre cestu do dejiska budúcoročných OH rozhodol len chodecký svetový šampión Matej Tóth s trénerom Spišiakom,“ vysvetlil šéftréner SAZ.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Matej SpišiakMatej Tóth