Maserati GranTurismo zahodilo strechu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať

BRATISLAVA 25. augusta (WEBNOVINY) – Na frankfurtskom autosalóne sa predstaví aj kabriolet postavený na základoch modelu GranTurismo. Toto nové Maserati ponesie označenie GranCabrio a začne sa predávať na jar roku 2010.

Dalo by sa povedať, že Maserati GranTurismo je jedno z najkrajších áut, aké bolo v histórii automobilizmu vyrobené. Postaviť kabriolet z tak pôsobivého auta a nenarušiť pritom jeho celkový výraz je preto neľahkou úlohou. Pre talianske dizajnové štúdio Pininfarina to bola výzva a pri pohľade na fotografie treba uznať, že túto úlohu zvládlo veľmi dobre.

Kabriolety v ponuke značky Maserati nie sú ničím zvláštnym, no tento model predsa len predstavuje jedno prvenstvo. Maserati GranCabrio je totiž prvým štvormiestnym kabrioletom v histórii tejto talianskej automobilky. Zadné sedadlá by to pritom nemali byť iba provizórne. Vďaka neobyčajne dlhému rázvoru by malo Maserati GranCabrio ponúknuť dostatok priestoru všetkým štyrom pasažierom.

Automobilka zatiaľ o novom modeli neuviedla veľa informácií. Aj keď to na fotkách nie je vidieť, strecha by mala byť plátenná. Pod kapotou by mal byť ukrytý väčší z dvojice vidlicových osemvalcov s objemom 4,7 litra, ktorý si GranCabrio požičia od silnejšieho GranTurisma S. Tento motor produkuje 440 koní. Neskôr možno bude k dispozícii aj menší 4,2 litrový osemvalec s výkonom 405 koní. Presné informácie však budú dostupné až po oficiálnom predstavení na autosalóne vo Frankfurte.

Webnoviny.sk / Ondrej Rabatin

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať