Aj iná sprenevera bývalej účtovníčky SDKÚ

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
SDKÚ DS
Foto: Ilustračné foto SITA

BRATISLAVA 26. februára (WEBNOVINY) – Bývalá účtovníčka strany SDKÚ-DS Mikuláša Dzurindu, na ktorú strana podala trestné oznámenie za zmiznutie takmer 20 miliónov korún (630-tisíc eur), je podľa informácií Hospodárskych novín obžalovaná aj z inej sprenevery. Evu L. z Levíc v roku 2001 vyšetrovala polícia, keď zmizla suma vyše 4 milióny korún (145-tisíc eur) v Atómovej elektrárni Mochovce. „Prípad Atómovej elektrárne Mochovce uzatvorila levická polícia v septembri 2001 s tým, že dala návrh na obžalobu za spreneveru,“ povedala Hospodárskym novinám hovorkyňa nitrianskej krajskej polície Eva Bruchterová. Krátko na to ju prokuratúra obžalovala zo sprenevery a odvtedy sa ťahá súdny proces, ktorý nie je stále ukončený.

V SDKÚ o minulosti Evy L. ani súdnom procese podľa informácií Hospodárskych novín nevedeli. V strane údajne viedla dvojité účtovníctvo, vystavovala fiktívne faktúry na víkendové pobyty, pohonné látky či cesty, na čo vraj dlhodobo neprišli. Ani jej priamy nadriadený šéf Ústrednej kancelárie SDKÚ Kamil Homoľa, ani audítori, ktorí vykonávajú každý rok finančné kontroly politickej strany.

Hovorca strany Martin Maťko na nové informácie o účtovníčke reagoval, že Evu L. SDKÚ zamestnala až po štandardnom pohovore. „Aj ona ako každý musela predložiť výpis z registra trestov.“ Tam však zmienka o prebiehajúcom súdnom procese nebola, keďže účtovníčka nie je odsúdená.

SITA

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie SDKÚ-DS Slovenská demokratická a kresťanská únia – Demokratická strana