Fanúšikov Slovana napadli v Aténach priaznivci Oly

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať

BRATISLAVA 6. augusta (WEBNOVINY) – Priaznivcov futbalového klubu ŠK Slovan Bratislava a účastníkov autobusového zájazdu do Atén ešte pred úvodom odvetného stretnutia 3. predkola Ligy majstrov s 37-násobným gréckym šampiónom Olympiakos Pireus (0:2) napadli približne 50 fanúšikovia domáceho tímu oblečení v čiernych tričkách. Informovala o tom internetová stránka belasých www.slovanfutbal.com.

„Skupinu niekoľko desiatok fanúšikov Slovana, ktorá po vystúpení z autobusu čakala pred Štadiónom Georgiosa Karaiskakisa na spoločný vstup do sektora hostí, napadli priaznivci Olympiakosu,“ píše oficiálny internetový portál úradujúceho majstra Slovenska. „Spŕška kameňov, plných plechoviek a iných dobre lietajúcich predmetov zasypala fanúšikov úradujúceho majstra SR. Rýchlosť, razancia a hlavne načasovanie tohto činu podľa nás nasvedčuje tomu, že išlo o vopred zorganizovaný útok. Výsledkom nečakaného ataku bolo zranenie hlavy jednej účastníčky zájazdu, ktorá skončila v nemocnici, a niekoľkominútový šok zvyšku výpravy, ktorej členovia sa báli o život.“

Členovia vedenia Slovana, prítomní na zápase, vzniknutú situáciu okamžite riešili. Vykonali všetky potrebné úkony a celá udalosť sa dostala aj do zápisu o zápase.

Napriek incidentu pred štadiónom sa priaznivci belasých nenechali počas zápasu a ani po ňom k ničomu vyprovokovať. Od úvodu zápasu, podobne ako hráči na ihrisku, išli naplno a pri rozložených vlajkách poctivo – aj napriek niekoľko stonásobnej presile – povzbudzovali hráčov Slovana.

SITA

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať