Policajt zabudol služobný samopal na streche auta

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Polícia_auto

BRATISLAVA 22. februára (WEBNOVINY) – Bratislavský policajt stratil služobný samopal. Ako informuje internetový portál Čas.sk, zbraň položil na strechu auta a s kolegom odišli. Stratený služobný samopal vzor 58 našiel v pondelok večer vodič autobusovej linky na zastávke autobusu v Bratislave na Lamačskej ceste.

O blamáž pre políciu sa postarali dvaja strážmajstri obvodného oddelenia z bratislavskej Karlovej Vsi. Obidvoch čaká disciplinárne konanie. „Samopal policajt položil na strechu služobného vozidla pri nakladaní vecí do auta. Potom spolu s kolegom odišli. Po náleze sa zbraň vrátila polícii,“ povedal pre Čas.sk bratislavský krajský policajný hovorca František Peczár.

V Bratislave už hliadky zabudli na streche vozidla vysielačku, prístroj na meranie alkoholu v dychu a iné služobné veci. Terajšia strata služobného samopalu je prvým takýmto prípadom. Samopal vzor 58 je súčasťou výzbroje policajných hliadok od polovice novembra minulého roka. Používanie tejto pôvodne armádnej zbrane nariadil šéf rezortu vnútra Daniel Lipšic ako reakciu na minuloročný incident v Devínskej Novej Vsi. Viacerí odborníci na zbrane však tvrdia, že tento samopal nie je určený do mesta.

Čas.sk oslovil bývalého policajného prezidenta Jána Packu, ktorý je šéfom občianskeho združenia bývalých policajtov KAPOL 21. „Je to nepríjemné pre dvoch mladých policajtov. Za oveľa vážnejšie však považujem zaradenie tejto zbrane do výstroje polície. Treba si uvedomiť, že dostrel samopalu je až tri kilometre, čo je v meste mimoriadne nebezpečné. Tieto zbrane by mali podľa môjho názoru mať iba špeciálne jednotky a zásahové skupiny. Pre radových policajtov sú samopaly nepoužiteľné, “ povedal Packa.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Daniel Lipšic
Firmy a inštitúcie PZ Policajný zbor SR