Pre vlajkonosiča Zdena Cháru bol ceremoniál veľkým zážitkom

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Slováci na otváracom ceremoniáli zimnej olympiády v Soči
Slovenský hokejový reprezentant Zdeno Chára nesie slovenskú zástavu počas otváracieho ceremoniálu ZOH 2014 v Soči. Rusko, Soči, 7. február 2014. Foto: SITA/Jozef Jakubčo

SOČI 8. februára (WEBNOVINY) – Pre kapitána hokejovej reprezentácie a vlajkonosiča slovenskej výpravy na zimných olympijských hrách v Soči Zdena Cháru bol piatkový otvárací ceremoniál na štadióne Fišt veľkým zážitkom.

Viac správ z olympiády si môžete pozrieť

———-> TU

Obranca Bostonu Bruins sa zúčastnil na takejto slávnosti prvýkrát. Ceremoniál s predstavením ruskej histórie si pozrel s veľkým záujmom.

„Rusi v ňom ukázali, akí sú hrdí na svoju krajinu, kultúru a históriu. Trošku som však ľutoval účinkujúcich, keďže v hale bolo dosť chladno. Ako zážitok to bolo skvelé. Pre mňa to bolo prvý raz, čo som zažil otvárací ceremoniál naživo. Predtým som vždy priletel do centra diania už počas prebiehajúcich hier,“ opísal dojmy z ceremónie na webe Slovenského zväzu ľadového hokeja 36-ročný obranca.

Obrazom: Otvárací ceremoniál zimnej olympiády

Chára sa dostal na plochu Olympijského štadióna Fišt ako 64. v poradí. Priviedol na plochu slovenskú výpravu, v ktorej bolo spolu s ním 43 športovcov. Pri nástupe a nesení zástavy SR mal neopísateľné pocity. „Nevedel som, čo mám skôr robiť. Či mám mávať rukou alebo vlajkou. Mal som chuť urobiť si počas nástupu aj video, ale povedal som si, že by sa to nehodilo, tak som si urobil veľa obrázkov po ceremónii. Pre mňa bolo niesť vlajku veľkou cťou a určite sa mi tento zážitok zapíše do života ako niečo neopísateľné, na čo určite nezabudnem,“ uzavrel pre web SZĽH Zdeno Chára, ktorý priletel do Soči ako prvý hráč zo zámorskej NHL.

Obrazom: Slováci na otváracom ceremoniáli

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Zdeno Chára