Rusi vyťahujú aj vlaňajší sneh a strážia ho ako poklad

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Soči, sneh, olympiáda
Foto: SITA/AP

SOČI 11. februára (WEBNOVINY) – V blízkosti športovísk na zimných olympijských hrách v Soči nie je núdza o kuriozity. Patrí k nim aj nápis „Pozor, olympijský sneh“ pred úhľadne upravenou kopou v skokanskom areáli RusSki Gorkij v Červenej Poľane.

Viac správ z olympiády si môžete pozrieť

———-> TU

Usporiadatelia návštevníkov žiadajú, aby sneh neznečistili zašpinenými topánkami. Nasleduje inštruktáž: „Ak si potrebujete uľaviť, prosíme, upracte po sebe.“ A na záver výzva: „Prosíme, majte na pamäti, že toto je olympijský sneh. Je to náš spoločný poklad, starajme sa oň.“

Obrazom: Utorok na olympiáde v Soči

Slnečné počasie sprevádzané vysokými teplotami núti organizátorov siahať do zásob snehu uskladnených ešte počas vlaňajšej nádielky.

Minuloročný sneh navážajú na trate, kde sa začína pokrývka topiť. Kým na okolitých kaukazských vrcholoch je mínus 6°C, na športoviskách v Červenej Poľane sa ortuť šplhá k 6 stupňom nad bodom mrazu.

„Neviem vám povedať, koľko sme ho vyviezli, ale pomáhame si aj takto. Máme pripravených viacero riešení a použitie zásob je jedným z nich. Počas minulej sezóny sme si vyskúšali na testovacích podujatiach rôzne varianty a nemuseli sme meniť program,“ povedala na utorkovom brífingu šéfka komunikácie na ZOH 2014 Alexandra Kosterinová.

Problémy s odmäkom postihli zjazdovku v Roza Chutor, doskočisko v RusSki Gorkij či U-rampu v Parku extrémnych športov.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať