Českí hokejisti podľahli Švajčiarom, Hiller vychytal nulu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Ôsmy deň na olympiáde v Soči
Český obranca Michal Barinka (vpravo) a švajčiarsky útočník Denis Hollenstein počas sobotňajšieho zápasu na olympijskom turnaji v Soči. Foto: SITA/AP

SOČI 15. februára (WEBNOVINY) – Hokejistom Švajčiarska stačil jediný presný zásah na úspech proti Čechom v sobotňajšom zápase základnej C-skupiny na zimných olympijských hrách v Soči.

O jediný gól stretnutia sa už v úvodnom dejstve postaral Simon Bodenmann. Čisté konto si pripísal gólman Anaheimu Ducks Jonas Hiller. „Niekedy stačí aj jeden gól na víťazstvo. Mohol som sa spoľahnúť na kvalitnú defenzívu všetkých hráčov predo mnou. Keď urobíte niekoľko veľkých zákrokov, pomôže vám to v sebavedomí. Dnešný zápas mi vyšiel, ale bez ostatných hráčov by som to nedokázal,“ komentoval švajčiarsky brankársky hrdina Jonas Hiller.

Viac správ z olympiády si môžete pozrieť

———-> TU

Všetky duely Švajčiarska v základnej skupine sa skončili výsledkom 1:0, pričom alpská krajina najtesnejším rozdielom zvíťazila nad Českom a Lotyšskom a podľahla Švédsku.

C-skupina (Ľadový palác Boľšoj, Soči):
Švajčiarsko – Česko 1:0 (1:0, 0:0, 0:0)

Gól: 15. Bodenmann (Hollenstein, Romy)

Vylúčení: 5:3 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: Piechaczek (Nem.), Pollock (Kan.) – Kovachik (Kan.), Woodworth (USA)

Zostavy:

Švajčiarsko: Hiller – Streit, Diaz, Seger, Vauclair, Josi, Y. Weber, Blindenbacher – Niederreiter, Plüss, Moser – Wick, Cunti, Brunner – Bodenmann, Romy, Hollenstein – Ambühl, Trachsler, Bieber – Gardner

Česko: Pavelec – Židlický, Šmíd, T. Kaberle, Gudas, Z. Michálek, M. Barinka, Rozsíval – Jágr, Plekanec, Červenka – Hemský, Krejčí, M. Michálek – Voráček, Martin Hanzal, Erat – Palát, Petr Nedvěd, Michael Frolík – Jiří Novotný

Obrazom: Sobotňajšie zápasy na olympijskom hokejovom turnaji

V druhom sobotňajšom zápase v „céčku“ zvíťazili v Šajba aréne Švédi nad Lotyšmi 5:3. Reprezentácia „Tre Kronor“ vyhrala všetky svoje zápasy v C-skupine a suverénne postúpila do štvrťfinále.

Program a výsledky hokejového turnaja na ZOH v Soči nájdete

—–> v tomto článku

.

Po góle Janisa Spruktsa prehrávali Švédi v 22. min 1:2, ale potom aj zásluhou troch využitých presilových hier otočili na konečných 5:3. O góly úradujúcich majstrov sveta sa postarali Patrik Berglund, Erik Karlsson, Daniel Alfredsson, Jimmie Ericsson a Alexander Edler.

Za Lotyšov okrem spomenutého Spruktsa boli úspešní aj Lauris Darzinš a Zemgus Girgensons, ktorý je jediným hráčom NHL vo výbere Kanaďana Teda Nolana. „Zdolali sme kvalitný tím, ktorý bol pre nás dobrým testom pre vyraďovacie boje. Nebolo to jednoduché,“ povedal švédsky gólman Henrik Lundqvist.

Lotyši skončili v C-skupine na poslednom 4. mieste a budú čakať na súpera v boji o postup do štvrťfinále spomedzi tímov, ktoré skončia nad nimi v tabuľke mužstiev na 5. – 12. mieste.

C-skupina (Šajba aréna, Soči):
Švédsko – Lotyšsko 5:3 (1:1, 3:1, 1:1)

Góly: 16. Berglund (Karlsson, Steen), 23. Karlsson (Bäckström, Alfredsson), 37. Alfredsson (D. Sedin, Edler), 39. Jimmie Ericsson (Ekman-Larsson, Silfverberg), 53. Edler (D. Sedin, Johansson) – 19. Darzinš (Sprukts, Sotnieks), 22. Sprukts (Redlihs, Karsums), 42. Girgensons (Daugavinš, Freibergs)

Vylúčení: 6:6 na 2 min, presilovky: 4:2, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Jeřábek (ČR), Walsh – George, McElman (všetci USA), 3709 divákov

Zostavy:

Švédsko: Lundqvist – N. Kronwall, Jonathan Ericsson, Oduya, Hjalmarsson, Karlsson, Edler, Ekman-Larsson – D. Sedin, Bäckström, Eriksson – Steen, Berglund, Landeskog – Marcus Johansson, Silfverberg, Alfredsson – Nyquist, Krüger, Jimmie Ericsson – Hagelin

Lotyšsko: Gudlevskis – Bartulis, Kulda, Ozolinš, Rekis, Pujacs, Sotnieks, K. Redlihs, Freibergs – Girgensons, Daugavinš, Karsums – M. Redlihs, Darzinš, Sprukts – Keninš, Cipulis, Indrašis – Pavlovs, Berzinš, Jass

Obrazom: Sobota na olympiáde v Soči

Konečná tabuľka C-skupiny:

1. Švédsko 3 3 0 0 0 10:5 9 – postup do štvrťfinále

2. Švajčiarsko 3 2 0 0 0 2:1 6

3. Česko 3 1 0 0 2 6:7 3

4. Lotyšsko 3 0 0 0 3 5:10 0

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Daniel AlfredssonErik KarlssonHenrik Lundqvist