Plavkyňa Petrikovičová si v Riu vylepšuje osobné maximá

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Plavkyňa Petrikovičová si v Riu vylepšuje osobné maximá
Slovenská hendikepovaná plavkyňa Karina Petrikovičová. Foto: facebook.com/SlovenskyParalympijskyVybor

RIO DE JANEIRO 16. septembra (WebNoviny.sk) – Zrakovo hendikepovaná plavkyňa Karina Petrikovičová má na XV. paralympijských hrách v brazílskom Riu de Janeiro za sebou štarty v štyroch disciplínach a dokonca v troch si zlepšila osobné maximum. Síce sa jej ani raz nepodarilo postúpiť z rozplavby, no rekordy ju veľmi tešia.

Paralympiáda 2016

Súperky sú veľmi rýchle

„Prvý štart mi veľmi nevyšiel, ale potom som sa do toho dostala a postupne si vylepšovala osobné rekordy. S tým som spokojná. Bola to dobrá príprava na sobotňajší znak. V tejto disciplíne mám najlepšie postavenie v rebríčkoch. Dúfam, že bude finále. Ak by sa to nepodarilo, asi by to bola hanba,“ povedala stále iba 22-ročná športovkyňa, ktorá je už na svojej tretej paralympiáde.

„Od premiéry v Pekingu som sa posunula kondične aj mentálne vpred. Súperky sú však veľmi rýchle, preto zatiaľ tie umiestnenia nie sú lepšie. Na to, že stále trénujeme len v 25-metrovom bazéne, je to však celkom fajn,“ doplnila Petrikovičová.

Pomohol jej aj výcvik v 50-metrovom bazéne

V plaveckej hale v Riu je na tribúnach vždy vynikajúca nálada. Tak to vníma aj slovenská plavkyňa. „V úvode ma to trochu prekvapilo a poriadne som nepočula pískanie rozhodcu, ale už som si na to zvykla a je to v pohode. Je to tu fantastické,“ dodala.

Trénerkou Kariny Petrikovičovej je už dvanásť rokov Daniela Šipošová, ktorú výkony jej zverenky tešia. „Som veľmi rada, pretože si zlepšuje osobné rekordy. Znamená to, že sme pracovali dobre. Svet je trochu ďalej ako my, ale to je výsledok podmienok a základne. Máme dosť málo plavcov a musíme sa zamyslieť nad tým, ako ďalej. Iné výpravy majú mnoho špecialistov, my sme oproti nim ťažkí amatéri,“ poznamenala.

Šipošová viacero osobných maxím mladej rodáčky z Piešťan pripisuje aj kvalitnému sústredeniu pred Riom. „Podarilo sa nám ísť na sústredenie na tri týždne do 50-metrového bazéna. Ešte nikdy sme tak dlho v päťdesiatke neplávali. Výsledkom sú osobné rekordy,“ doplnila.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Karina Petrikovičová