Slovenskí stolní tenisti na paralympiáde bronz nezískali

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Ján Riapoš
Ján Riapoš Foto: SITA/Roman Benický/SPV

RIO DE JANEIRO 18. septembra (WebNoviny.sk) – Slovensko bolo v sobotu na XV. paralympijských hrách v brazílskom Riu de Janeiro v hre o medailu v stolnom tenise, tím TT1-2 v zložení Ján Riapoš, Martin Ludrovský a Rastislav Revúcky nastúpil v súboji o bronz s výberom domácej Brazílie. Slováci v búrlivej atmosfére neuspeli a prehrali na zápasy 1:2.

Paralympiáda 2016

Premiérovo v histórii samostatnosti tak Slovensko v stolnom tenise nezískalo na PH cenný kov. Slováci v úvodnej štvorhre viedli na sety 1:0 a podarilo sa im vyrovnať na 2:2, koncovka im však nevyšla a duel prehrali. V dvojhre si následne Ján Riapoš poradil s Guilhermem Marciaom da Costom a rozhodnutie muselo padnúť v záverečnom singlovom súboji. Martin Ludrovský v ňom nastúpil proti Iranildovi Conceicaovi Espindolovi a svojmu súperovi podľahol tesne 2:3 na sety.

„Zo začiatku to bolo fajn. Myslel som si, že keď to budem udržiavať, tak to dám. Štýl hry súpera však bol taký, že pokiaľ som dal servis zlý hoci len o milimeter, tak ma vytrestal vysokou loptu. Miestami som nevedel, aké mám zahrať podanie. Ťažko sa mi hľadala protizbraň, nevedel som ako hrať na súpera. Skúšal som to všelijako. Celý turnaj som mal pocit, že stolní tenisti ťaháme za kratší koniec. Akoby sa od nás odklonilo šťastie. Platí to o všetkých našich reprezentantov,“ uviedol Martin Ludrovský.

STOLNÝ TENIS – MUŽI: družstvá TT 1-2 o 3. miesto
Slovensko – Brazília 1:2

Ján Riapoš, Rastislav Revúcky – Guilherme Marciao da Costa, Iranildo Conceicao Espindola 2:3 (9, -8, -6, 4, -5)

Ján Riapoš – Guilherme Marciao da Costa 3:1 (3, 9, -8, 9)

Martin Ludrovský – Iranildo Conceicao Espindola 2:3 (-6, 3, 9, -7, -8)

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Ján RiapošMartin LudrovskýRastislav Revúcky