Frešo očakáva posledný mesiac Ficovej vlády

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Pavol Frešo
Predseda SDKÚ Pavol Frešo počas tlačovej konferencie ku kauze emisie. Bratislava, 3. február 2014. Foto: SITA/Ján Slovák

BRATISLAVA 5. februára (WebNoviny.sk) – Predseda SDKÚ-DS Pavol Frešo očakáva posledný mesiac vlády Roberta Fica. Ako povedal Frešo v piatok na tlačovej besede, cieľom jeho strany je, aby pri voľbách, ktoré budú presne o mesiac, nastala zmena. Preto má strana program orientovaný na strednú vrstvu, pre ktorú je táto vláda veľkou záťažou.

„SDKÚ-DS sa pokúsi o alternatívu bez Fica a socialistickej vlády. Dôvod nie je osobný, ale praktický,“ vyhlásil Frešo s tým, že jeho strana chce pokračovať v dobrom, čo bolo vo vláde Ivety Radičovej. Ak ľudia chcú opäť rovnú daň alebo deväťpercentný odvod do druhého dôchodkového piliera, majú podľa neho dať hlas SDKÚ-DS. „Deň volieb je pre voliča špecifický. Politici, médiá ani finančné skupiny nemajú vplyv a všetko majú v rukách voliči. Treba, aby dali hlas SDKÚ-DS alebo inej pravicovej strane,“ dodal.

Podľa experta SDKÚ-DS pre zdravotníctvo Valeriána Potičného zdravotníctvo prežíva najťažšie obdobie za posledných dvanásť rokov. V poslednom období sa v rezorte podľa neho neudiali žiadne systémové zmeny, aj keď vládla rezortu osem rokov jedna strana. Potičný zdôraznil, že spravodlivé odmeňovanie sa nemôže naplniť, ak by zostala táto vláda. Bez zmeny vlády nebudú podľa neho zrušené ani nezmyselné poplatky. Za vlády Smeru-SD sa nezmení nič ani na financovaní nemocníc.

SDKÚ-DS v predvolebnom programe sľubuje, že zvýši platy zdravotným sestrám, nevraví však o koľko. Pri učiteľoch sľubuje 50 percentný nárast miezd. Cieľom strany je, aby na Slovensku pribudlo 50 tisíc živnostníkov. Podľa programu sudcovia by mali byť zodpovední za svoje rozhodnutia. Strana tiež sľubuje postaviť 50 kilometrov diaľnic ročne. Odvodové zaťaženie by malo byť o desať percent nižšie.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Pavol Frešo
Firmy a inštitúcie SDKÚ-DS Slovenská demokratická a kresťanská únia – Demokratická strana