Prieskum: Smer klesol pod 30 percent, #Sieť stúpla

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Prochazka
Zakladateľ strany Sieť Radoslav Procházka. Foto: SITA/Jozef Jarošík

BRATISLAVA 17. februára (WebNoviny.sk) – V polovici februára by parlamentné voľby vyhrala strana Smer-SD, nezískala by však ani 30 percent hlasov.

Vyplýva to z najnovšieho prieskumu, ktorý pre agentúru SITA zrealizovalo Európske analytické centrum (EAC) v dňoch 11. až 16. februára na vzorke 1460 respondentov. V prieskume odpovedali na otázku: „Predstavte si, že by sa parlamentné voľby konali už tento víkend, ktorej politickej strane alebo hnutiu by ste dali svoj hlas?“

Najsilnejšou stranou podľa prieskumu zostáva Smer-SD, ktorý by volilo 29,8 percenta opýtaných. Strane #Sieť by odovzdalo hlas 15 percent voličov. Nasledujú strany Most-Híd a KDH so ziskom 8,2 percenta hlasov, tesne za nimi je SNS, ktorá by získala 8,1 percenta. Do parlamentu by sa dostali aj SaS a SMK, ktoré by volilo zhodne 5,3 percenta respondentov.

Pod hranicou päť percent sa ocitla OĽaNO-NOVA so ziskom 4,8 percenta a SKOK! s 3,8 percenta. Stranu Kotleba – ĽS Naše Slovensko by volili tri percentá voličov, Sme rodina – Boris Kollár 2,8 percenta, SDKÚ-DS 1,6 percenta a KSS 1,4 percenta opýtaných. Na voľbách by sa nezúčastnilo 18 percent opýtaných a 16,8 percenta respondentov sa nevedelo rozhodnúť, ktorú stranu by volili.

Zúčastníte sa 5. marca parlamentných volieb?

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Boris Kollár