V parlamente by bol aj Boris Kollár, za Smerom sú národniari

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Boris Kollár
Predseda strany Sme Rodina Boris Kollár. Foto: SITA/Marko Erd

BRATISLAVA 18. februára (WebNoviny.sk) – V prípade, že by sa parlamentné voľby konali v polovici februára, zvíťazila by strana Smer-SD so ziskom 32,1 percenta hlasov. Vyplýva to z prieskumu agentúry Median SK pre RTVS.

Agentúra prieskum robila od 7. februára do 16. februára formou osobného a telefonického dopytovania na vzorke 1001 respondentov, ktorí reprezentujú populáciu SR vo veku nad 18 rokov z hľadiska pohlavia, veku, vzdelania, národnosti, krajského členenia ako aj veľkosti obcí a miest. Respondenti odpovedali na otázku, ktorú stranu by volili, ak by sa voľby konali na budúci týždeň. O výbere strany bolo pritom rozhodnutých iba 57 percent voličov, ktorí nevylúčili účasť.

Na druhom mieste skončila SNS so ziskom 10,5 percenta hlasov. Nasledujú #Sieť (8,7 percenta), Most-Híd (7,9 percenta), OĽaNO-NOVA (7,5 percenta) a SaS so ziskom 6,7 percenta.

Do parlamentu by sa dostalo aj KDH so ziskom 6,6 percenta hlasov a SME RODINA – Boris Kollár so ziskom 5,5 percenta hlasov. Naopak, pred bránami parlamentu by ostali strany Kotleba – Ľudová strana Naše Slovensko (3,4 percenta), SMK-MKP (2,4 percenta), SKOK! (1,8 percenta), KSS (1,7 percenta) či SDKÚ-DS (1,1 percenta).

Prieskum naznačuje, že na voľbách by sa určite zúčastnilo 52,4 percenta opýtaných, skôr by sa zúčastnilo 15,3 percenta respondentov, 7,6 percenta by sa skôr nezúčastnilo a 24,7 percenta opýtaných by sa na voľbách nezúčastnilo určite.

Zúčastníte sa 5. marca parlamentných volieb?

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Boris Kollár
Firmy a inštitúcie Median SK