Smer má podľa odborníkov najhorší program pre zamestnanosť

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Vládny Smer oslavuje, personálne zmeny nechystá
Zľava: Predseda strany Robert Fico a podpredsedovia strany Marek Maďarič a Dušan Čaplovič počas slávnostného snemu strany Smer-SD pri príležitosti 15. výročia založenia strany. Nitra, 6. december 2014. Foto: SITA/Jozef Jakubčo

BRATISLAVA 2. marca (WebNoviny.sk) – Žiadna z deviatich relevantných politických strán, ktorá sa zúčastnia nadchádzajúcich parlamentných volieb, nemá ideálny program v oblasti zamestnanosti.

Predvolebné programy politických strán hodnotili odborníci na trh práce z akademickej obce a mimovládnych organizácií počas konferencie, ktorú v januári zorganizoval Inštitút zamestnanosti. Ani jedna z politických strán zúčastnených na konferencii pritom nedostala ani v jednej oblasti známku lepšiu ako 2. Informoval o tom riaditeľ Inštitútu zamestnanosti Michal Páleník.

Zo strán, ktoré sa zúčastnili konferencie, bola najhoršie hodnotená strana Smer-SD s priemernou známkou 4. Slovenská národná strana mala priemernú známku 3,4. Ostatným zúčastneným politickým stranám dali odborníci známku medzi 2,4 až 2,9. Známku v tomto rozpätí dostali strany Sieť, KDH, SKOK, SMK, Šanca, Demokrati Slovenska – Ľudo Kaník a Most-Híd.

Odborníci sa pri hodnotení zamerali na to, ako chcú strany riešiť dlhodobú nezamestnanosť, viacnásobne znevýhodnených nezamestnaných v hladových dolinách, sociálny systém a inštitucionálny rámec politiky trhu práce. Experti z oblasti trhu práce hodnotili takisto celkovú schopnosť programu zvyšovať zamestnanosť a prispievať k rozvoju trhu práce na Slovensku.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie SMER-SD